RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Snevert av Solbakken

Foto: Erlend Aas / Scanpix
Sist oppdatert:
Kjetil Wæhler kan ikke skjønne hvorfor Ståle Solbakken ikke vil hente nordmenn til FCK.

Det var til norske TV 2 at Ståle Solbakken mandag sa at han vegret seg for å hente norske spillere til FC København.

- Det handler om hva de tenker om oss, det er en av grunnene til at jeg ikke har hentet flere nordmenn (enn Brede Hangeland) hit.

- Jeg skal være veldig, veldig sikker på at han kan gjøre en forskjell før jeg henter en norsk spiller hit, sa Solbakken til TV-kanalen.

- Spesiell ting å si
Uttalelsene får Solbakkens landsmann, Aalborg-kaptein Kjetil Wæhler, til å heve øyenbrynene.

- Det er en nokså spesiell ting å si, jeg synes det er snevert, sier landslagsstopperen til Nettavisen.

- Ingen ting som jeg har erfart tyder på at norske spiller er noe verre enn spillere fra andre land. Norske spiller tåler kritikk like godt som alle andre. Spiller de en dårlig kamp, tåler de også å få dårlige tilbakemeldinger, og reiser seg til den neste, mener Aalborg-spilleren.

- Mange norske gode nok
Wæhler, med 18 års fotballerfaring i tre land, hvorav de siste to årene i dansk fotball, er kjapp med å trekke fram norske spillere som han mener fint kunne glidd inn i FCK-miljøet.

- Du har selvsagt Moa, Henning Hauger og en Daniel Fredheim Holm frisk og i form. I tillegg er det et par midtbanespillere på Vålerenga som også kunne vært der, mener 34-åringen, som ikke er så altfor imponert over FCK-stallen.

- Solbakken har hentet mange bra spillere i det siste, men jeg mener det er mange i FCK-troppen som ikke holder så høyt nivå. Kanskje er dette spillere som var der før Ståle kom til FCK, det vet jeg ikke.

- Lett å si i medgang
Han tror grunnen til at Solbakken går ut på denne måten henger sammen med suksessen FC København har for tiden: 14 poengs ledelse i SAS-ligaen, og andreplass i Champions Leagues Gruppe D, poenget bak kveldens motstander Barcelona .

- Det er lett å si noe sånt nå som det går så bra, men jeg håper da han har tro på egne spillere, i og med han snart skal bli norsk landslagssjef.

- Kanskje kan kritikken bli verre i FCK, men vi er da voksne nok til å ta kritikken, mener Wæhler.

Her kan du følge FC København-Barcelona direkte fra 20.45.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere