*Nettavisen* Sport.

- Solbakken ble bøtelagt av FIFA

KONTROVERSIELL: Jim Solbakken har tidligere nektet for å ha brutt regler i forbindelse med fotballoverganger.

KONTROVERSIELL: Jim Solbakken har tidligere nektet for å ha brutt regler i forbindelse med fotballoverganger. Foto: Chris Fairweather (Huw Evans Agency / NTB scanpix)

Bekreftes av Det internasjonale fotballforbundet.

23.11.14 14:17

Fotballagent Jim Solbakken har uttalt at han aldri har handlet utenfor regelverket, til tross for mye negativ medieomtale de siste ukene.

Søndag skriver VG at Solbakken fikk en betydelig bot av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) etter Brede Hangelands overgang fra FC København til Fulham i 2008.

I en epost til avisen skriver FIFA dette.

«Vi kan bekrefte at disiplinærkomiteen i FIFA påla Jim Solbakken å betale en bot på 10.000 sveitserfranc, og saksomkostninger. I tillegg ila disiplinærkomiteen til FIFA Solbakken en advarsel», står det i eposten.

Men Jim Solbakken har en annen oppfatning av det som skjedde rundt overgangen til Hangeland.

- Det var ikke en bot. Jeg måtte betale saksomkostningene til FIFA. Det har jeg fått tilsendt papirer av FIFA på i ettertid. Begge sider måtte betale saksomkostningene, tror jeg. Jeg ville bli ferdig med saken og betalte. Men det var ingen bot eller utestengelse, uttalte han til VG for halvannen uke siden.

Konfrontert med eposten fra FIFA justerer fotballagenten noe på forklaringen.

«Jeg betalte et beløp til FIFA for å avslutte saken. Hva beløpet bestod i husker jeg ikke for denne overgangen tilbake i januar 2008, men det er sikkert riktig som FIFA sier. Bakgrunnen for at jeg fortsatt mener at jeg ikke har opptrådt i strid med regelverket er at advokatene i saken, Stefano Malvestio (Bichara & Motta) og Erik Flågan begge var klare på at FIFAs avgjørelse var uriktig og at saken måtte ankes til CAS. Jeg valgte imidlertid å betale og bli ferdig der og da siden beløpet var langt mindre en hva det ville kostet å ta den videre», skriver han i en tekstmelding til avisen.

Solbakken skal bare ha motatt et mindre honorar da Brede Hangeland ble solgt fra Viking til FCK i 2006. Avtalen var ifølge VG at han skulle få mer ved et videresalg.

Hangland byttet imidlertid agent før overgangen til Fulham. I 2010 skal den tidligere landslagskapteinen og hans representanter ha anmeldt Solbakken til FIFA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.