RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Solbakken en av de beste i Europa

Foto: Getty Images/All over Press
Sist oppdatert:
I Wolverhampton venter spillerne på en sulten, norsk trener.

WIGAN - WOLVES 3-2: Formsterke Wigan gjorde Matt Jarvis' åpningsmål på DW Stadium ubetydelig gjennom Franco di Santos scoring etter tolv minutter og Emmerson Boyces heading tre minutter senere.

Rett før slutt byttet lagene hver sin scoring, da Boyce scoret sitt andre for dagen og Steven Fletcher satte inn et reduseringsmål helt på tampen.

Wolverhampton gikk på sitt 23. tap for sesongen og endte helt sist med bare 25 poeng.

- Har noe å bevise
Mens Wanderers tar farvel med Premier League, har lokalavisene for lengst flyttet fokuset på neste sesong. Det er naturlig, ettersom klubben denne uka ansatte Ståle Solbakken som manager.

Nordmannen starter i jobben 1. juli.

- Jeg er sikker på at han vil føle at han har noe å bevise, at han vil vise alle hvem han er og hva han kan gjøre. Det er bra, sier Karl Henry, Wolverhamptons kaptein, til Express & Star.

- Ståle er kanskje ikke så velkjent i England, men jeg er sikker på at Steve Morgan (klubbeieren) og (daglig leder) Jez Moxey har gjort hjemmeleksene sine, legger han til.

Står bak Solbakken
Wolverhamptons nedrykk var allerede klart da Solbakken takket ja til å overta som manager i den 135 år gamle klubben i West Midlands.

Nordmannen overtar etter Mick McCarthy, som fikk sparken i februar og ble midlertidig erstattet av Terry Connor. Solbakken fikk selv sparken denne sesongen, rett før Köln rykket ned fra tysk Bundesliga.

Neste sesong handler det om å rykke opp, ikke ned.

- Alle guttene vil stille seg bak ham under sesongoppkjøringen og være forberedte på å gjøre et skikkelig forsøk. Så lenge alle fokusere på det samme, altså å rykke opp, kan det ikke gå veldig galt.

- En fantastisk manager
Ståle Solbakken skapte seg et navn som trener gjennom å vinne fem ligatitler på seks sesonger med FC København. Den danske klubbens eier, Flemming Østergaard, har aldri lagt skjul på sin begeistring for nordmannen, og begeistringen har heller ikke falt selv om det ble nedrykk i Köln.

- Ledelsen i Wolverhampton har gjort det rette valget. Ståle er en fantastisk manager og det er ingen tvil om at han er en av de mest talentfulle i hele Europa, sier Østergaard til Birmingham Mail.

- Et galehus
Dansken frikjenner Solbakken fullstendig for fiaskoen i Köln.

- De kjøpte for eksempel en spiller som han ikke visste hvem var - det var sportsdirektøren som kjøpte ham uten å informere manageren. Sånt kan ikke skje. Köln er et galehus.

Østergaard er overbevist om at forholdene ligger bedre til rette for Solbakkens lederstil i England enn i Tyskland.

- Han er «hands-on» og spillerne vet nøyaktig hvor de har ham som manager. Han er rettferdig, han er god med pressen og hvis styret gir ham frihet, er det ingen tvil om at han vil oppnå stor suksess med Wolverhampton, mener Østergaard.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere