*Nettavisen* Sport.

- Solbakken er best i Bundesliga

Foto: Getty / All Over Press

Ekspert roser Ståle Solbakken opp i skyene - og har også litt å si om Moa Abdellaoue.

07.11.11 17:34

I sin siste spalte i Sports Illustrated, oppsummerer den anerkjente journalisten Raphael Honigstein sesongen så langt i tysk Bundesliga.

To nordmenn får overveldende ros: Ståle Solbakken og Moa Abdellaoue.

Med bakgrunn i at en tredjedel av sesongen er ferdigspilt, utpeker Honigstein ligaens beste i forskjellige kategorier. Mario Gomez blir selvfølgelig kåret til den beste målscoreren i Bundesliga, Michael Ballack roses for det beste comebacket og Marco Reus omtales som det største stjerneskuddet.

Dansk ris, norsk ros
Frank Arnesen, den tidligere sportsdirektøren i Chelsea, får krass kritikk for sin innsats i Hamburg så langt. Dansken omtales som «den verste aktøren utenfor banen».

I motsatt ende dukker faktisk Ståle Solbakken opp. Til tross for at Köln åpnet sesongen med 0-3 hjemme mot Wolfsburg og 1-5 borte mot Schalke, har Solbakken imponert stort i Honigsteins øyne.

Köln har da også fått resultatene over i rett spor, med fem seirer på sine ni siste kamper. Laget ligger midt på tabellen etter tolv serierunder.

«Jupp Heynckes (Bayern), Mirko Slomka (Hannover) og Lucien Favre (Gladbach) har alle gjort en fantastisk jobb med å få det beste ut av sine tropper, men Ståle Solbakken er årets trener - så langt - hos denne korrespondenten, for å forvandle det evige kaoset som er (var?) 1. FC Köln til et høyorganisert, fungerende kollektiv», skriver Honigstein.

Den anerkjente spaltisten ser imidlertid for seg at Solbakken vil kunne få problemer igjen.

«Trykkokermiljøet i Köln vil gjøre det vanskelig å fortsette suksessen, for det tar ikke lang tid før supportere og media begynner å drømme om Champions League, men ingenting virker å være for stort for denne kule kisen fra Kongsvinger (Solbakken er født i Kongsvinger, men vokste opp på Grue, red. anm.). Köln var ekstremt uheldig som tapte 2-3 borte mot Werder Bremen på lørdag», legger Honigstein til.

«Ones to watch»
I slutten av spalten omtaler Raphael Honigstein tre nykommere som må heve spillet sitt og tre spillere som man virkelig bør følge med på resten av sesongen.

Den tidligere Liverpool-spilleren Sotiris Kyrgiakos i Wolfsburg topper listen over svake nykommere - «hans statistikk er 1-1-5 etter sju kamper, men numrene kan ikke skjule omfanget av hans udugelighet» - foran Ilkay Gündogan i Borussia Dortmund og den tidligere Chelsea-spilleren Michael Mancienne i Hamburg.

Mohammed Abdellaoue er på andreplass på listen over spillere man bør følge nøye med på.

«Den 26 år gamle nordmannen med marokkansk opprinnelse slentrer ikke lenger i skyggen til lagkameraten Didier Ya KOnan. En rask, smart og hardtarbeidende spiss», skriver Honigstein. Tredjeplassen går til 18 år gamle Moritz Leitner i Borussia Dortmund, mens Moas lagkamerat Lars Strindl får førsteplassen her.

Moa Abdellaoue har scoret åtte mål på ni kamper for Hannover i Bundesliga. Mario Gomez er toppscorer med tretten mål på elleve kamper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.