- Solbakken er den første som må reise

Foto: Afp/Scanpix

Tyske medier er, som forventet, nådeløse i kritikken av Ståle Solbakken.

14.08.11 14:01

- Poldi-klubben brenner. Igjen. Som alltid. Typisk Köln! Konstant uro, pluss en ny trener som har ideer - men foreløpig ingen gode. Etter bare to serierunder kan vi si: Nordmannen Solbakken er den første treneren som må reise. Det går bare nedover i Köln, og det er kun et spørsmål om tid før sportsdirektør Volker Finke må gjøre noe. Problemet hans er bare at Solbakken nettopp har ankommet. Nå må han svare for hvorfor han valgte å hente ham, skriver Tysklands største avis, Bild Zeitung, etter Kölns andre strake tap i Bundesligaen.

Serieåpningen har blitt et mareritt for den ferske treneren, Solbakken, med to tap og 8-1 i målforskjell.

Etter 5-1-tapet mot Schalke lørdag er ordet «krise» skrevet på Köln-fansens lepper, og med klubbens trenerhistorie tatt i betraktning, har Solbakken all grunn til å føle seg utrygg. De siste ti årene har Köln skiftet trener elleve ganger. Nedtellingen mot Solbakkens avskjed er allerede i gang - snaue 50 dager etter at han begynte i jobben.

- Dette var en katastrofe for oss, konstaterte Solbakken på pressekonferansen etter Schalke-kampen.

- Jeg vet at presset vil være enormt i de neste ukene, sier han til Spiegel Online.

Sportsdirektør Volker Finke, som var mannen som hentet Solbakken til tysk fotball, er klar over at også han er avhengig av Solbakkens suksess.

- Situasjonen er mer enn bare plagsom. Men det tar litt tid å gjennomføre store taktiske endringer for et helt lag, betrygger han.

Nå har Solbakken én hel uke før neste seriekamp mot Kaiserslautern. Vil de store taktiske endringene sitte bedre da?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.