*Nettavisen* Sport.

- Solbakken foreslo ulovlig Nordtveit-avtale

NYE ANKLAGER: Jim Solbakken anklages for å ha prøvd å få Haugesund på å gå med på at han fikk representere dem, i tillegg til Håvard Nordtveit da spilleren ble solgt til Arsenal i 2007.

NYE ANKLAGER: Jim Solbakken anklages for å ha prøvd å få Haugesund på å gå med på at han fikk representere dem, i tillegg til Håvard Nordtveit da spilleren ble solgt til Arsenal i 2007. Foto: Chris Fairweather/huw Evans Agency (NTB scanpix)

Nye anklager rettes mot agenten.

I juni 15. juni kunngjorde FK Haugesund på en pressekonferanse at Håvard Nordtveit var solgt til Arsenal for 24 millioner kroner.

Ifølge tidligere Haugesund-formann Ingolf Steensnæs kunne imidlertid overgangen vært ulovlig dersom agent Jim Solbakken fikk viljen sin.

Klikk på bildet for å forstørre.

SOLGT: Jim Solbakken representerte Håvard Nordtveit da Tyskland-proffen ble solgt til Arsenal i 2007. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

- Det var ubehagelig. Han var agenten til Håvard, og ytret samtidig et sterkt ønske om å få selge Håvard for oss. Vi var ganske harde, og viste til regelverket der det står at slikt ikke er lov, forteller Steensnæs til TV 2.

Selv om Solbakken insisterte, sto Haugesund på sitt og nektet agenten å representere dem.

Sportslig leder på det tidspunktet, Nils Halvor Berge, fikk forespørselen fra Solbakken. Han tok det videre til styret, som ga et klar nei.

I en SMS til TV 2 skriver Solbakken følgende tirsdag:

«Jeg registrerer at TV2 og noen andre norske medier for tiden har en egen agenda, og da har det ingen hensikt for meg å kommentere dette.»

Agenten har tidligere i høst fått massik kritikk, blant annet gjennom en stor artikkelserie i fotballmagasinet Josimar.

Egil Østenstad er blant de som har gått hardt ut mot Solbakken. Østenstad har blant annet fortalt at Solbakken førsøkte å lure Viking i forbindelse med et spillersalg.

I tillegg har Jonathan Parrs far fortalt VG at hans sønn trodde han hadde en avtale med Solbakken, som viste seg ikke å eksistere.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.