- Solskjær hadde griseflaks!

Foto: Pa Photos / Ap / NTB scanpix

Keeperen og nysigneringene bidro til Ole Gunnar Solskjærs første ligaseier for Cardiff.

01.02.14 19:44

CARDIFF - NORWICH 2-1:

Ole Gunnar Solskjær sto med null poeng etter sine tre første kamper som Cardiff-manager, og trengte sårt en trepoenger da Norwich kom på besøk.

Det skulle han få, mye takket være nysigneringene Wilfried Zaha og Kenwyne Jones.

Etter at Norwich hadde tatt en tidlig ledelse, bidro nemlig de to med henholdsvis målgivende og scoring, og sørget dermed for at Ole Gunnar Solskjær fikk sin første Premier League-seier med Cardiff.

Griseflaks
Solskjær og Cardiff må imidlertid anse seg selv som svært heldige, etter at Norwich produserte flere gigantsjanser i tillegg til at de hadde ballen to ganger i treverket.

Til slutt ble det likevel tre poeng for waliserne, som dermed klatrer forbi Fulham på bunnen av tabellen.

- Solskjær hadde griseflaks. Han har rett og slett gullhår mellom de to sittemusklene. Men det er lov, det, var Aleksander Schaus dom i TV 2s Premier League-studio.

Solskjær var naturligvis meget fornøyd etter sin første trepoenger.

- Dette var selvøfgelig utrolig deilig og det er utrolig viktig for selvtilliten og moralen i laget. Vi trengte poengene, og nå har vi kort vei opp til lagene foran oss, sier Solskjær, som innrømmet at laget var heldige.

- Det er lov å ha en god keeper, og det hadde vi i dag. David Marshall har vært fantastisk i hele år og har vært vår beste spiller denne sesongen.

Marerittstart
Til tross for Cardiff-seier var det imidlertid Norwich som kom best i gang i i Wales.

Gjestene rullet flott opp langs venstrekanten og Martin Olsson fikk slått inn i feltet. Der ventet Robert Snodgrass, som enkelt kunne sette inn ledermålet etter bare fem minutter.

Marerittstarten var et faktum for Solskjær og Cardiff.

Ikke lenge etter var de likevel nærme utligning, da kaptein Steven Caulker fikk til en heading fra fem meter. Dessverre gikk midtstopperens forsøk svakt over mål.

Resten av omgangen var Cardiff det beste av de to lagene, uten at de fikk uttelling av den grunn.

Like før pause viste Solskjær at han ikke var helt fornøyd med tingenes tilstand, og tok av Peter Whittingham til fordel for United-innlånte Wilfried Zaha.

Drømmeminutt
Det skulle raskt vise seg å være nok en taktisk genistrek fra mannen som allerede har fått et rykte på seg for å gjøre gode bytter underveis i kampene.

Ikke lenge etter at dommeren blåste i gang den andre omgangen serverte nemlig Zaha Craig Bellamy foran mål, og ringreven hadde ingen problemer med å sette inn utligningen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Nick Potts / Ap / NTB scanpix

Bare sekunder senere var ledermålet et faktum. Og nok en gang skulle en nysignering presentere seg.

Craig Noone slo et godt innlegg, som Kenwyne Jones først nærmest bommet på.

På det andre forsøket fikk derimot januarsigneringen pirket ballen i mål, og dermed var kampen snudd.

Englevakt
Utover i omgangen hadde Cardiff englevakt.

Norwich hadde ballen i treverket to ganger, mens de også fikk et mål annullert for offside.

Mot slutten av kampen fortsatte bortelaget å produsere gigantsjanser, men Ole Gunnar Solskjær kunne puste lettet ut ved alle anledninger.

Dermed sikret nordmannen seg tre svært viktige poeng, og waliserne klatrer dermed forbi Fulham på bunnen av Premier League-tabellen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Premier League

Mest lest på Sport

Annonsebilag