- Solskjær har ikke skjønt poenget

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)

Fotballprofilen er kritisk til Tippeligaen, Solskjær og Stabæk, men hyller favorittklubben LSK.

22.03.11 18:49

Den første serierunden er ferdigspilt. Det som er helt sikkert, er at det ikke er lett å forstå seg på Tippeligaen. Det mener også Ivar Hoff.

- Det var en fantastisk serieåpning, men dessverre forteller resultatene litt om nivået på Tippeligaen. Den er ikke høy. Her taper fjorårets seriemester Rosenborg fortjent mot et kastrert Brann-lag, se på det som skjedde på Telenor Arena, og ikke minst kampen i Sarpsborg. Hva er det som skjer, spør Ivar Hoff lettere oppgitt da Nettavisen spør han om hva han synes om Tippeliga-starten.

Slakter Solskjær
Han gjør det klart at han ikke er en av dem som har tippet Molde i toppen, og gjør alt annet enn å hylle Molde-trener Ole Gunnar Solskjær.

- Jeg blir overrasket over forherligelsen av Ole Gunnar Solskjær. Jeg skjønner for eksempel ikke hva en spiller som Daniel Berg Hestad gjør på benken. Det virker som om Solskjær ikke har skjønt poenget, for det Molde driver med er dessverre «tivoli og rock and roll». De ble også dummet ut mot Tromsø i vinter (5-1-tap, red.anm), sier Hoff.

Det er en dårlig skjult hemmelighet at Hoff er LSK-mann. Derfor var det ingen overraskelse at han var fornøyd med det som ble vist på Telenor Arena, der LSK vant 0-7.

- Det var helt utrolig. Jeg sammenligner det med å vinne i lotto, sier han, og minner om følgende:

- I 1977 vant LSK «the double». Da vant vi 4-0 borte mot VIF i seriepremieren. I år vant LSK 7-0 i seriepremieren, smiler Hoff.

Foto: Stian Lysberg Solum (Scanpix)

- Alle scorer mot Stabæk
Han ble, i likhet med resten av Fotball-Norge, veldig imponert av Anthony Ujah, og forteller at han vært det en god stund.

- Ujah har vært på det nivået lenge, men i Norge følger man jo ikke med. Han var 19 år og gjorde som han ville i fjor, og det er ikke rart han var nærme å havne i Spania. Han er et fantastisk talent, konstaterer TV-profilen.

Han vil ikke si seg enig med eksperter som mener Ujah økte verdien sin med mange millioner på Telenor Arena.

- Ujah er nok verdt omtrent det samme, selv om TV-bildene fra den klamme gymsalen på Fornebu sikkert rullet over skjermene i Italia og Spania, som jo elsker norsk fotball, sier Ivar Hoff ironisk, og fortsetter:

- Det er ingen som ser norsk fotball. RBK har slitt med å få solgt sine beste spillere, selv om en mann som Annan var god i VM. Man dobler ikke verdien sin selv om man scorer mål mot Stabæk. Alle scorer jo mot Stabæk, sier Hoff.

- Ser ting jeg så hos Tom Lund
Han ser derimot lyst på situasjonen på Åråsen, og hos en av unggutta drar han paralleller til Norges kanskje beste spiller gjennom tidene.

- I Nosa og Ujah har LSK en duo som kan gi LSK rundt 20 mål i sesongen, de har en bra keeper, stabilt forsvar og har andre spillere som kan utrette ting på egenhånd. Mathis Bolly er en uslepen diamant, og jeg ser ting i ham jeg så i Tom Lund. Han er ikke i nærheten av Tom Lund nå, men det er opp til ham selv hvor god han vil bli, forteller Hoff.

Han har ikke skiftet mening om hvem som stikker av med den gjeveste troféet, til tross for den mildt sagt sjokkerende seriestarten.

- Jeg tror fortsatt på RBK-gull, men VIF har den nødvendige flaksen som gjør at de tar poeng selv på dårlige dager. Jeg ble også imponert av det Start viste borte mot Odd Grenland. Etter kampen hilste jeg på Knut Tørum, og jeg gratulerte ham med en god prestasjon. Det var god taktikk, god gjennomføring og en fortjent seier. Det blir spennende å følge med videre, avslutter Hoff.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.