Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Solskjær har noe spesielt ved seg

Foto: Clive Mason (Getty / All Over Press)
Sist oppdatert:
Sir Alex Ferguson mener Ole Gunnar Solskjær har kvaliteter til å bli en stor manager.

Manchester Uniteds mektige manager, Alex Ferguson, mener Ole Gunnar Solskjær har kvaliteter til å bli en stor manager.

- En indre styrke
Mange av Fergusons tidligere United-spillere har fulgt skottens fotspor og prøvd seg i manageryrket. 70-åringen har imidlertid latt seg spesielt imponere over Solskjærs umiddelbare suksess i Molde.

- Ole var blant dem som lærte av og tok alt fra treninger og kamper innover seg. Han har en indre styrke, ingen tvil om det. Ole har også beundringsverdige manerer, sier Ferguson.

- Tar du en klubb (Molde) i Norge, som aldri har vunnet et seriemesterskap før, til seriegullet, da har du noe spesielt i deg, mener United-manageren.

Solskjær tok over Molde foran fjorårets sesong etter tre år som reservelagstrener i Manchester United. 38-åringen spilte 366 kamper og gjorde 126 mål for United fra 1996 til 2007.

Forsvarer Scholes-comeback
Fredag snakket Ferguson også om en annen spiller han har kjent i mange år: Paul Scholes.

Kritiske røster har uttalt at comebacket til Paul Scholes (37) er et skritt tilbake for Manchester United, en klubb mange mener har behov for forsterkninger på midtbanen.

Uniteds skotske manager, sir Alex Ferguson, anser Scholes som den forsterkningen United trenger. Den pasningssikre engelskmannen gjorde comeback da United slo byrivalen Manchester City i FA-cupen forrige helg.

- Det er ingen negative sider ved dette så vidt jeg kan se, sier Ferguson ifølge Sky Sports.

- En eller to personer har vært negative. De mener at dette er et steg tilbake for Manchester United. Hvordan kan dette være et steg tilbake? Du får en spiller for ingenting, som har vært en del av klubben i rundt 20 år. Han kommer ikke til å spille hver kamp, men når det gjelder fatning og pasningsferdigheter, finnes det en bedre spiller tilgjengelig? Definitivt ikke!

Holdt hemmelig
Ferguson er så trygg på Scholes at han fredag solgte en annen midtbanespiller, Darron Gibson (24), til Everton. Dette fører igjen til spekulasjoner rundt klubbens økonomi, mener Sky Sports.

Scholes' comeback ble holdt hemmelig nesten helt fram til avspark sist søndag. Selv ikke medspillerne visste om comebacket.

- Jeg aner ikke hvordan vi klarte det. Vi registrerte ham på fredag og regnet med at det ville slippe ut. Men vi lot ikke spillerne få vite om det på grunn av påvirkningsverdien. Vi skulle spille en veldig vanskelig bortekamp mot City. Vi hadde 5000 fans i den ene enden av stadion og så fort de fikk høre at navnet hans var på lagoppstillingen (som reserve, red. anm.), var de fantastiske. Det var en vidunderlig respons, mener Ferguson.

(©NTB/Nettavisen)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!