- Solskjær har takket nei til Aston Villa

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

Skal ha gitt beskjed om at han ikke ønsker å bli vurdert som ny Villa-manager.

23.05.12 07:01

Ole Gunnar Solskjær har trukket sitt kandidatur til Villa-jobben, melder Birmingham Mail.

Avisen hevder tirsdag kveld at Solskjær har bedt om at hans navn blir strøket fra listen over mulige Villa-managere, noe som topper en allerede dramatisk aften for Molde-sjefen.

Solskjær-dramaet fortsatte nemlig for full maskin tirsdag ettermiddag.

Molde-sjefen ble hentet i Kjell Inge Røkkes privatfly i Kristiansund, og fløyet til Oslo for å snakke ut med Moldes rike onkel etter en turbulent tid.

Ga beskjed tirsdag
Solskjær skal etter dette møtet ha informert Aston Villa om at han ikke lenger er aktuell for Premier League-klubben.

Avisen lover å komme med flere detaljer om Solskjærs valg i onsdagens papirutgave, men trolig skal familiære årsaker ligge bak avslaget.

Ifølge Sky Sports skal heller ikke Aston Villa ha kommet med noen tilbud til Solskjær om å bli klubbens neste manager.

Ingen av Molde-lederne har besvart Nettavisens henvendelser tirsdag kveld.

Selv var Solskjær hemmelighetsfull etter møtet med Kjell Inge Røkke.

- Det var en fin kveld med mye god mat, men ikke noe drikke, for jeg skal kjøre etterpå. Det var en god opplevelse, sier Solskjær sent tirsdag kveld etter møtet, ifølge VG.

- Gode venner
Han vil ikke komme nærmere inn på hva de snakket om.

- Som jeg sa tidligere, så trenger man ikke være rakettforsker for å skjønne det. Vi snakket om de siste dagers hendelser og om framtiden, sier Molde-treneren.

Han lover mer utdypende svar om kort tid, og understreker at forholdet hans til Røkke fortsatt er godt.

- Vi er gode venner. Vi kommer snart fram med hvordan det vil bli framover. Ting kommer fram etter hvert, og dere skal få vite det tidsnok, sier Molde-treneren.

Tirsdag kveld begynte det også å gå rykter om at Aston Villa-eier Randy Lerner er i Norge. Men det stemmer trolig ikke. Lerners privatfly, et Falcon 7X med nummer N85DN, landet nemlig på Birmingham flyplass tirsdag. Det har ikke vært i luften siden, ifølge denne nettsiden.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Stridens kjerne er at Ole Gunnar Solskjær i helgen fløy til Birmingham for samtaler med Aston Villa. Det likte Kjell Inge Røkke dårlig, og sammen med resten av Aker-styret bestemte de seg for å avslutte den økonomiske hjelpen til Molde fra og med neste sesong.

- Dette oppleves som uforenlig med MFK-fellesskapet, som vi begge er en del av, sier Kjell Inge Røkke, sa Akers ASAs styreleder og hovedeier i en pressemelding.

Har klausul
Etter søndagens møte med Sandnes, bekreftet imidlertid Ole Gunnar Solskjær overfor Nettavisen at han har en klausul i sin kontrakt med Molde, som sier at han kan forlate klubben til fordel for en Premier League-klubb.

- Jeg kan bekrefte at jeg har en klausul i kontrakten om å kunne forlate Molde til hvilken som helst Premier League-klubb når som helst, sa Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.