*Nettavisen* Sport.

- Solskjær har vært naiv

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Amund Skiri mener Solskjær ikke har tatt konsekvensene av kampoppsettet.

07.04.13 16:13

Molde har hatt en katastrofalt dårlig serieåpning, og fjorårets seriemester i Tippeligaen står med tap på sine tre første seriekamper.

- Dette blir en stor test for meg, uttalte Ole Gunnar Solskjær etter lørdagens tap.

Lørdagens tap for Brann føyer seg bare inn i rekken av dårlige resultater for Ole Gunnar Solskjærs gutter.

Savner en målscorer
C More-ekspert, Amund Skiri, mener det er flere ting som er feil med Molde.

- De har ikke fått til det offensive spillet sitt. Daniel Chima Chukwu, Mattias Moström og Jo Inge Berget har vært svake, sier Skiri til Nettavisen.

Davy Claude Angan var klubbens toppscorer i fjorårssesongen. Spissen forlot Molde til fordel for spill i kinesisk fotball og Hangzhou Greentown.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Angan var en viktig bidragsyter for Molde forrige sesong, og endte opp med 13 scoringer i Tippeligaen.

- Chima var god på høsten av fjorårssesongen, men han har ikke vist seg fram ennå. Han har virkelig ikke innfridd forventningene, forteller den tidligere Aalesund-spilleren.

- I tillegg har de vært veldig ustrukturerte bakover på banen. De savner nok Vegard Forren en del, men de får tilbake Even Hovland neste helg, og det tror jeg blir et løft for laget. Hovland må stå fram som sjefen i Moldes forsvar, fortsetter Skiri.

- Det er udyktighet
Molde er kjent for å ha en ambisjon om å spille attraktiv fotball langs bakken. Norske gressbaner er ikke kjent for å innby til finspill på vårsesongen.

- Har Molde vært naive i sine forberedelser til de første seriekampene, med tanke på at norske baner ikke er kjent for å være så fine på vårparten?

- Det er vanskelig å si. De har spilt veldig jevne kamper, og de har uttalt etter kampene at de har hatt marginene mot seg. Men når du taper tre kamper på rad, så kan du ikke bare skylde på marginer. Da er det mer udyktighet, sier Skiri.

- De var kanskje naive de første to kampene, men utover i kampen mot Brann lørdag la de om stilen sin litt og da ble det litt bedre. Jeg er sikker på at de heller ville ha spilt de første kampene sine på kunstgress. Men det har ikke sett ut som at de har tatt konsekvensene av at de har hatt to gresskamper på de tre første kampene.

Saken fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Stresser Molde
Moldes kanskje største gullrival, Rosenborg, har åpnet med seier i begge sine kamper denne sesongen. Vinner trønderne søndagens oppgjør borte mot Sogndal vil de ha et forsprang på ni poeng ned til Molde.

- Kan man si at det er litt krise for Molde hvis Rosenborg vinner sin kamp mot Sogndal, selv om det er tidlig i sesongen?

- Du må ikke glemme at også Aalesund også kan stå med ni poeng etter helgens runde, men, ja, det kan nok sies å være litt krise i Molde da, ja. Kanskje ikke for Solskjær, men resten av klubben vil nok bli litt ekstra stresset av det, fortsetter Skiri.

- Selv om det er tidlig i sesongen, så tror jeg det blir vanskelig for Molde med ni poeng opp til Rosenborg.

Søndagens Tippeliga-kamper følger du i vårt livesenter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.