- Solskjær har vunnet mange hjerter allerede

Foto: 2014 Getty Images

Mener Ole Gunnar Solskjær (40) «har gjort alt rett» siden han overtok jobben som Cardiff-sjef.

11.01.14 14:41

CARDIFF (Nettavisen): Nordmannen fikk en strålende start da han førte laget til 2-1-seier over Newcastle i FA-cupen.

Solskjær er blitt godt tatt imot av klubbens tilhengere, og før ligadebuten mot West Ham på lørdag blåser det en positiv vind over den walisiske klubben.

Anders Sigdestad er leder for supporterklubben Scandinavian Bluebirds. Han er glad for at Solskjær har tatt over klubben i hans hjerte.

- Det virker som om optimismen er tilbake. Etter at Malky fikk sparken, var stemningen laber. Jeg personlig fryktet vi ikke kom til å lokke til oss en spennende manager, og fryktet vi kom til å ende opp med Martin Jol eller noen andre som har en dørgelig kjedelig spillestil, sier han til Nettavisen.

Foto: Privat

Han har merket forskjellen på folks interesse siden Solskjær tok over.

- Den har vært stor! Vi har merket en voldsom pågang i antall medlemmer, og jeg tror vi har doblet antall medlemmer siden han tok over, og den interessen ser ut til å forsette, sier han.

Sportsjournalist Terry Phillips har dekket Cardiff for MediaWales i 18 år. Solskjær er den 13. manageren han jobber med.

- Jeg traff Ole Gunnar Solskjær for første gang alene denne uken. Han hadde imponert meg i forkant, og han var strålende da vi satte oss ned sammen på Cardiffs treningsanlegg på Vale. Han snakket med lidenskap om klubben og fansen, forteller Phillips.

- Spennende å bli kjent med ham
Han har vært fotballjournalist i 46 år, og har truffet drøssevis av ulike typer managere. Phillips forteller at Solskjær minner ham om Cardiffs forrige manager, Malky Mackay.

- Og han er av mange regnet som Cardiffs beste manager gjennom tidene. Det blir spennende å bli kjent med personen Ole Gunnar Solskjær over de neste månedene. Mackay var en drøm å jobbe med, og jeg håper å bygge et godt forhold til Solskjær, sier den erfarne sportsjournalisten.

- Hvor viktig er det at han starter med tre poeng i ligaen på lørdag?

- Det er ganske viktig med tanke på de to neste kampene. Det blir vanskelig å få med seg noe fra Manchester-lagene. Spesielt siden vi har en cupkamp mot Bolton mellom der. Solskjær må få tid til å bygge laget, så jeg forventer ikke at vi skal vinne mot alle «bunnlagene». Men på Cardiff City Stadium er vi alltid sterke, så jeg kan ikke se for meg at West Ham får med seg noen poeng. Til nå har vi kun seks tap på 23 hjemmekamper, så det er en grei statistikk, sier Sigdestad.

- Kampen mot West Ham blir gigantisk, spesielt med tanke på bortekampene mot Manchester United og Manchester City senere denne måneden. Men «The Bluebirds» tåler nok ikke tap mot West Ham med to så tøffe kamper som venter. Når det er sagt, er ikke kampene i februar veldig skremmende, mener Phillips.

- Vunnet mange hjerter allerede
I februar skal Solskjærs menn spille mot Norwich hjemme, de walisiske rivalene Swansea på bortebane før to hjemmekamper mot Aston Villa og Hull gjenstår.

Phillips mener det er godt gjort av Solskjær å skape så positiv stemning på kort tid.

- Det kunne ha blitt en vanskelig overgang, for Cardiff-supporterne har enorm respekt for Malky Mackay. Men Ole Gunnar Solskjær har vunnet mange hjerter allerede. Det var over 400 Cardiff-fans borte mot Newcastle, men støtten overfor Solskjær var total. De respekterer hva Malky presterte, men de fleste er blitt fyret opp og fått fremtidshåp av Solskjærs inntreder, mener den britiske sportsjournalisten.

- Cardiff har aldri vært i Premier League tidligere, og man skulle nyte denne sesongen uansett hva som skjedde. Men bråket mellom Mackay og (Cardiff-eier Vincent) Tan påvirket stemningen. Solskjær har allerede fått mange av sårene til å gro, når det gjelder klubbens fremtid, fortsetter han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Russell Cheyne

- Startet på rett måte
Og det er særlig det allerede gode forholdet mellom Solskjær og fansen som imponer Phillips. Han forteller at han er blitt overrasket over nordmannens evne til å «forstå» kulturen rundt klubben.

- Seieren mot Newcastle, og Solskjærs reaksjon ved å gå bort og takke Cardiff-fansen, ble ekstremt godt tatt imot. Den største overraskelsen er at han veldig fort har kommet inn i klubbens tradisjoner. Han tok til og med «Ayatollahen» foran fansen etter Newcastle-kampen, sier Phillips, og har fansens favorittgest, der de løfter armene og peker mot hodet, i tankene.

- Han ønsker å bli akspertert som Cardiff-manager, og han har virkelig startet på rett måte, avslutter Phillips.

Solskjær startet som kjent Cardiff-karrieren med 2-1-seier mot Newcastle på bortebane i FA-cupen. Med ny seier mot bunnkollega West Ham på lørdag, vil Solskjær ta enda et skritt inn i fansens hjerter.

Lørdag får nordmannen sin debut som Premier League-manager når West Ham kommer på besøk til Cardiff City Stadium. Kampstart er 16.00, og dramatikken kan du følge i vårt livesenter NaLive.

P.S: Nettavisen er på plass i Cardiff hele uken, og kommer tilbake med flere saker både før og etter kampen.

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.