*Nettavisen* Sport.

- Solskjær kan bli United-boss

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/SCANPIX

Tidligere Manchester United-stjerne spår Solskjær en lysende managerkarriere.

02.02.11 11:00

AKER BRYGGE (Nettavisen): De spilte sammen i Manchester United i sju år, David May og Ole Gunnar Solskjær. De vant Premier League sammen, de vant FA-cupen sammen og de vant Champions League sammen.

I dag er begge ferdige som fotballspillere. Solskjær er i starten av sin managerkarriere i Molde, mens May jobber som fotballekspert for Manchester Uniteds egen TV-kanal, MUTV, BBC Manchester og Viasat Sport. May er dessuten involvert i supportersiden United Nights, som sørger for at fansen får møte gamle helter.

Besluttsom
Over en middag på D/S Louise på Aker Brygge forteller May at han er overbevist om at Solskjær vil lykkes som manager. Og at han ikke blir overrasket om nordmannen en vakker dag følger i fotsporene til Sir Alex Ferguson.

- Etter å ha spilt sammen med ham i sju år, vet jeg nøyaktig hva som driver ham videre og hvilke standarder han krever. Med litt tid vil han overføre denne besluttsomheten til spillerne sine, sammen med det andre han har lært på Old Trafford, sier May til Nettavisen.

Han mener at Solskjær gjorde klokt i å vende hjem til Møre og Romsdal i stedet for å bli værende som reservelagstrener i United eller velge et annet engelsk lag.

- Jeg tror Molde er perfekt for ham. Ved å gå tilbake til røttene, i stedet for en annen klubb i England, som Roy Keane gjorde, får han bygge et lag over flere år. Jeg er sikker på at de kommer til å gi Ole tid.

Solskjær har ikke lagt skjul på at målet hans på sikt er å overta managerjobben i Manchester United.

- Det er ikke mange som tør å si det offentlig. Det viser ambisjonene hans, hvor han har tenkt seg. Alt er mulig. Solskjær kan bli United-boss. Alt er oppnåelig. Ole har vært veldig heldig, som har vært på Old Trafford og lært av den beste manageren og de beste trenerne.

- En grisete jævel
May og Solskjær hadde mye kontakt da de to var sammen i Manchester United. Barna deres er veldig gode venner. Den tidligere midtstopperkjempen kjenner kanskje noen egenskaper hos Solskjær som kan overraske oss?

- Han var en grisete jævel, gliser May.

- Han var det.

May smiler over fatet med sjømat. Vi snakker om en kamp United spilte mot Newcastle, hvor Solskjær løp halve banens lengde for å felle enn motspiller som hadde kommet seg fri bak United-forsvaret. Solskjær fikk direkte rødt kort og en bot av sjefen sjøl, Sir Alex Ferguson.

- Det er sånt som fansen elsker. Han visste nøyaktig hva han gjorde. Han fikk en bot, men Ferguson smilte nok da han ila den. Det var briljant.

Solskjær har mer temperament enn folk kanskje er klar over, mener May.

- Han mister hodet i blant. Som alle gjør. Jeg har fått noen skyllebøtter fra Ole, og velfortjente sådanne, og Ole har fått noen skyllebøtter av meg. Hvis man ikke presser hverandre, oppnår man heller ingenting. Jeg kunne snu meg mot Ole og kritisere ham, for han visste at jeg gjorde det av de rette årsakene. Han er god sånn.

Vil få respekt
- Hvorfor er du så sikker på at han vil gjøre suksess som manager?

- Ole er en veldig, veldig smart kar. Han er kløktig og har i tillegg lært av den beste manageren som finnes. Ved å ha vært der han har vært, vil han få den respekten som kreves. Så lenge spillerne respekterer ham og vil jobbe sammen for ham, har han en fantastisk mulighet til å gjøre det bra. Jeg er sikker på at han vil lykkes. Jeg vet at han vil lykkes.

Om det blir som Molde-manager, United-manager eller begge deler, gjenstår å se.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.