*Nettavisen* Sport.

- Solskjær kobles til Blackburn

Foto: Kees van de Veen (Scanpix)

BBC hevder at Molde-treneren selv har uttrykt interesse for jobben.

03.10.12 07:34

Ole Gunnar Solskjær (39) er på ønskelisten til Blackburn, melder BBC tirsdag kveld.

Steve Kean sa opp jobben som Blackburn-manager forrige uke, og nå skal nordmannen være blant kandidatene til å overta jobben, hevder den engelske kanalen.

Med tittelen «Solskjær interessert i Blackburn-jobben» skriver BBC at Solskjær gjennom sine representanter har uttrykt interesse for jobben.

- Ikke hørt noe
Moldes daglige leder Øystein Neerland humrer når Nettavisen kontakter ham om den påståtte Blackburn-interessen:

- Dette har jeg ingen tanker eller refleksjoner om. Det skrives mye, og jeg har ingen kommentarer til dette, sier Neerland til Nettavisen.

- Har dere hørt fra Blackburn?

- Nei, vi har ikke hørt noen ting. Dette er sånn som dukker opp for både spillere og trenere når de er attraktive, sier Neerland.

- BBC hevder Solskjær selv har uttykt interesse for jobben. Hva tenker du om det?

- Det har jeg ingen kommentarer til, sier Molde-lederen.

Flere kandidater
Tim Sherwood, Bernd Schuster og Alan Shearer skal også være aktuelle for å ta over etter Steve Kean.

Det er ikke første gang Solskjær kobles til engelske klubber. Molde-treneren ble i fjor koblet til både Blackburn, Portsmouth og Aston Villa. Nærmest var en avtale med sistnevnte klubb, og Solskjær var på besøk i England for å sjekke ut forholdene.

Nordmannen har også blitt fremholdt som en lovende manager av hans tidligere sjef i Manchester United, Alex Ferguson.

- Hvis man drar til en klubb i Norge som aldri har vunnet ligaen, og vinner ligaen med en gang, har man noe ved seg, har Ferguson sagt om Solskjær.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Trygve Strand Joakimsen / Tidens Krav / Scanpix

I et intervju med den britiske storavisen The Telegraph i vår, innrømmet 38-åringen at det er mulig å lokke ham bort fra Norge.

- Jeg kan si dette: Jeg ser meg ikke om etter noe nytt. Men hvis det skjer, skjer det. Dukker det rette tilbudet opp, kan jeg ikke utelukke noen ting, sa han den gangen.

Har klausul
Solskjær bekreftet samtidig overfor Nettavisen at han har en klausul i sin kontrakt med Molde, som sier at han kan forlate klubben til fordel for en Premier League-klubb.

- Jeg kan bekrefte at jeg har en klausul i kontrakten om å kunne forlate Molde til hvilken som helst Premier League-klubb når som helst, sa Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen.

Blackburn rykket som kjent ned fra Premier League forrige sesong, men kan likevel være en spennende klubb for Molde-sjefen. Fra før spiller norske Morten Gamst Pedersen i klubben.

Mest lest på Nettavisen akkurat nå:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.