*Nettavisen* Sport.

- Solskjær-skjebne avgjøres onsdag

Foto: NTB scanpix / Kent Skibstad

Aston Villas eier skal være på vei til England for å ta et managervalg.

22.05.12 10:08

Mandag sank oddsen på Ole Gunnar Solskjær som ny Aston Villa-manager kraftig. Nordmannen er nå storfavoritt til å få jobben.

Når odds hos bookmakerne synker på denne måten kan det være et tegn på at noen sitter på informasjon og kilder som hevder noe vil skje i løpet av kort tid.

Aston Villa-eier Randy Lerner er for tiden i USA, men nå melder engelske medier at amerikaneren er på vei tilbake til balløya.

Lerner på vei tilbake
Grunnen til at han nå returnerer fra hjemlandet skal være managerspørsmålet i klubben. Daily Mirror skriver at det trolig vil komme en avklaring allerede onsdag.

Solskjær ble først koblet til Aston Villa i forrige uke, og reiste fredag for å møte med eieren av Birmingham-klubben. Da skal partene ha hatt en uformell prat om jobben.

I kjølvannet av denne samtalen blåste det opp til storm i Norge. Molde-eier Kjell Inge Røkke trakk seg brått ut av romsdalsklubben, og Solskjærs Villa-flørt var grunnen.

Solskjær selv hevder at møtet med Lerner var avklart med Molde. Treneren skal også ha en klausul i kontrakten som gjør at Molde ikke kan stoppe ham fra å dra til Premier League.

Nordmannen er imidlertid ikke den eneste kandidaten til jobben. En rekke andre profilerte trenere har også blitt koblet til klubben, selv om Solskjær altså blir sett på som favoritt.

Lerner har hele veien vært klar på at han ikke ønsker å gjøre et forhastet valg. Villa-eieren har derfor vurdert alle kandidatene svært nøye.

Ung, sulten sjef
Folk som Paul Lambert (Norwich), Brendan Rodgers (Swansea), Gus Poyet (Brighton), Roberto Di Matteo (Chelsea) og Roberto Martinez (Wigan) er også hete kandidater.

Mannen som får jobben skal erstatte skotske Alex McLeish, som fikk sparken etter endt Premier League-sesong. Han ledet klubben til en skuffende 16.-plass i ligaen denne sesongen.

Solskjær, som har en fortid i Manchester United, har ikke lagt skjul på at han ser på Villa som en stor utfordring, og at han ville være fristet om det kom et konkret tilbud.

Ifølge The Mirror skal Lerner være storfornøyd med interessen for jobben, og Villa-eieren skal ha vært klar på at han ønsker en ung og sulten sjef inn porten på Villa Park.

Amerikaneren har ikke hatt stor suksess med sine siste managervalg, Gerard Houllier og McLeish, og håper nå å kunne blidgjøre fansen med en solid ansettelse.

Det kan bli en nordmann.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.