*Nettavisen* Sport.

- Solskjær trosset klubbledelsens ordre

Foto: Per Tormod Nilsen (Scanpix)

Aker ASA forklarer årsaken til at de trekker seg ut av Molde.

20.05.12 19:11

De siste dagene har det stormet voldsomt rundt Ole Gunnar Solskjær, Kjell Inge Røkke og Molde Fotballklubb.

Kjell Inge Røkke hadde stilt tre spørsmål til Ole Gunnar Solskjær, i forbindelse med trenerens tur til Aston Villa, men fikk ikke tilfredsstillende svar.

Disse svarene ble senere offentliggjort av Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen, noe Ole Gunnar Solskjær syns var unødvendig.

Les mer: Se Solskjærs upopulære svar til Røkke

Som konsekvens av dette valgte Aker ASA å trekke seg som sponsor av Molde. Nå forklarer selskapet årsaken til avgjørelsen.

- Handlet ikke om Villa
Kommunikasjonsdirektør i Aker ASA Atle Kigen sier til NRK at svarene Solskjær ga ikke er forenlig med fellesskapet.

- For oss var det aldri en diskusjon om Solskjær skulle reise til England for å snakke med Aston Villa. Vi reagerte på formen, timingen og manglende avklaring for fremtiden til Molde FK og fellesskapet som er bygget opp gjennom mange år. I sum var dette utløsende for at Aker trekker seg ut fra neste sesong, sier Kigen.

Kommunikasjonsdirektøren sier at Solskjærs handlinger er grunnen til avgjørelsen.

- Solskjær trosset klubbledelsens ordre og reiste til Birmingham vel vitende om at det kunne få konsekvenser. Akers beslutning om å trekke seg ut av Molde FK er en konsekvens av at Solskjær har satt fellesskapets interesser på sidelinjen, sier Kigen til NRK.

Røkke ville ut med svarene
Ole Gunnar Solskjærs svar på Kjell Inge Røkkes spørsmål, er mye av sakens kjerne.

Disse svarene ble offentliggjort lørdag kveld, og på søndag skriver Dagbladet at Kjell Inge Røkke var med på avgjørelsen om å gå ut med svarene. Røkkes talsperson, Atle Kigen, skal ha sagt dette til Radio Norge.

«Spørsmålene ble stilt på vegne av Øystein Nerland (styreleder i MFK), Leif-Arne Langøy (styreleder Molde Fotball) og Kjell Inge Røkke (styreleder i Aker). Det var ingen fortrolig samtale, men spørsmål fra tre av interessentene i fellesskapet. Svarene fra Solskjær er en del av sakens kjerne. Med den store offentlige interessen rundt saken, valgte de tre interessentene og klubbens direktør å gjøre informasjonen tilgjengelig for alle» skrev Kigen i en tekstmelding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.