RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Solskjær er ikke verdt pengene

Foto: Heiko Junge/Scanpix
Sist oppdatert:
Ikke alle hyller Ole Gunnar Solskjærs retur til norsk fotball.

Tirsdag ble det endelig klart. Ole Gunnar Solskjær signerte kontrakten med Molde og blir klubbens nye hovedtrener.

Ifølge Molde FK vil den tidligere spissen ha en årslønn på 2,4 millioner kroner i jobben som trener. Solskjær har også inngått en avtale med Aker ASA, som gir selskapet rettigheter til å bruke 37-åringens navn og bilde i forbindelse med markedsføring. Solskjær mottar en årlig godtgjørelse på 2 millioner for dette.

Solskjær kunne selv fortelle på pressekonferansen på Aker stadion at han også vil få én million i bonus får å vinne ligaen.

- Han er ikke verdt det
Den tidligere Manchester United-spissens retur til norsk fotball har vakt stor interesse blant fotballfans og media, men det er ikke alle som er like fornøyd med trenerens tilbakekomst.

- Solskjær kommer til å tjene mer enn direktører i Aker med ansvar for tusenvis av ansatte og flere titalls milliarder i omsetning. Det er selvsagt meningsløst å betale Solskjær minimum 4,4 millioner for å trene Molde. Han er ikke verd det. Molde har ikke økonomi til det, skriver Magne Lerø i Ukeavisen.

- Det er merkelig at Solskjær ikke selv ser dette. Han fremstår nå som representant for ukulturen og pengegriskheten som preger fotballen. Han har selv tjent 100 millioner på fotballen. Han trenger da ikke en årslønn på et slikt nivå. Han sender et signal til alle i Molde: Kjemp beinhardt for dine egne interesser, utnytt alle muligheter så godt du kan, vær mest opptatt av hva som er i dine økonomiske interesser, ikke klubbens, fortsetter Lerø.

- Klubber kan gå konkurs
Videre peker Lerøs kommentar på at fotballbransjen har et stort problem. Han mener at det innen norsk fotball rett og slett ikke er et marked for at spillere og trenere kan tjene som de gjør.

- Flere klubber har tatt grep, men det kreves kraftigere opprydning. Både trenere, direktører og spillere må forstå alvoret i situasjonen og innrette seg etter det. Det går ikke an å si som sjefer i næringslivet at en får betalt markedslønn. Poenget er at markedslønningene i fotball må bli lavere, skriver han.

- Norges Fotballforbund har nylig lagt fram en oversikt som viser at landets 30 beste klubber har et samlet underskudd på 107 millioner etter første halvår i år. Klubbene må kutte kostnader for 400 millioner kroner om de skal klare å komme i balanse. Det er fare for at flere klubber kan gå konkurs, sier Lerø.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere