RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Solskjær er rett mann

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)
Sist oppdatert:
Mark Bosnich tror Ole Gunnar Solskjær er rett mann til å ta over Aston Villa.

Australske Bosnich var lagkamerat med Solskjær i Manchester United fra 1999 til 2001 - og voktet i tillegg Aston Villa-målet i perioden 1992 til 1999. Med totalt 227 kamper i beltet for Birmingham-klubben, kjenner han forholdene på Villa Park godt.

40-åringen har nå lagt opp, men følger naturligvis det som skjer i gamleklubben nøye. Han liker dårlig det Villa presterte denne sesongen - og er glad for at det nå tas grep.

Ole Gunnar Solskjær er rett mann til å lede skuta inn på rett på rett kurs igjen, mener Bosnich.

Vil underholde
- Dersom han får jobben, vil han ha en kjempesjanse til å lede Villa tilbake til der klubben fortjener å være, nemlig topp seks, sier Bosnich til lokalavisen Sunday Mercury.

Australieren mener Solskjærs merittlista lover godt.

- Det aller viktigste er at han vil stå for en type fotball som trekker fansen tilbake til stadion. Laget vil underholde, sier han.

Foreløpig holder Villa-eier Randy Lerner kortene tett til brystet med hensyn til hvem som er hans førstevalg som ny manager. Sikkert er det imidlertid at amerikaneren vil spytte i noen kroner til spillekjøp foran neste sesong.

Bosnich tror det vil være mulig å hevde seg i Premier League, selv med begrensede midler.

- Dersom du ser på lag som Swansea, Norwich og Wigan, viser de at det er mulig å spille fin fotball på små budsjetter, analyserer keeperkjempen.

- De er attraktive klubber med suksess, og jeg tror han (Solskjær) vil tilføre det samme, tilføyer han.

- Attraktiv fotball
Bosnich og Solskjær fikk begge med seg Uniteds fantastiske 99-sesong - da klubben vant både ligaen, FA-cupen og mesterligaen. Samtidig startet begge ofte på benken i tiden på Old Trafford.

Bosnich, som stoppet på 35 kamper for de røde, tror Solskjær har med seg mye lærdom den tiden.

- Han har plukket opp mye fra Manchester United og kommer til å ønske at laget hans spiller attraktiv fotball, sier 40-åringen.

At hans tidligere lagkamerat skal mangle erfaring som manager, blåser australieren av.

- Det er tid for at en yngre generasjon av managere kommer fram. Vi har det samme problemet her i Australia, hvor folk roper etter «mer erfaring», sier han. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere