RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

- Solskjær trosset Røkke

Sist oppdatert:
Derfor trekker Kjell Inge Røkke og Aker seg ut av Molde.

Ole Gunnar Solskjær skal fredag ha vært i samtaler med Aston Villa-eier Randy Lerner. Nordmannen skal være aktuell som ny manager i klubben.

Ifølge Romsdals Budstikke skal Molde-sjefen kun ha snakket med amerikaneren, og enn så lenge skal partene ikke være i forhandlinger. Villa kikker angivelig også på andre kandidater.

Før han reiste til Birmingham fredag skal imidlertid den tidligere Manchester United-spilleren ha blitt advart mot å dra av Molde-investor Kjell Inge Røkke, skriver Romsdals Budstikke.

«Uryddig og illojal»
Da treneren likevel valgte å dra, skal dette ha falt Røkke og styret i Aker så tungt for brystet at selskapet nå har bestemt seg for å trekke seg ut av Molde Fotball.

Molde-eierne skal ha oppfattet det som «uryddig og illojalt» at Solskjær nå har valgt å gå i samtaler med Aston Villa, skriver Romsdals Budstikke. Det skal også ha blitt reagert på at det hele skjedde så åpent og uten diskresjon.

At Aker trekker seg ut av Molde bekreftes i en pressemelding sendt ut fredag kveld.

«Ole Gunnar Solskjær har ikke lagt skjul på at han en dag kunne tenke seg tilbake til England. Likevel opplever Aker det overraskende at han droppet fredagens trening, og satte kursen til England i offentlighet for uformelle samtaler med Aston Villa før tre viktige seriekamper på en drøy uke», skriver Aker i pressemeldingen.

Fikk tre spørsmål
I motsetning til det som har blitt meldt tidligere fredag, skal avgjørelsen fra Aker altså være en direkte konsekvens av at Solskjær har holdt samtaler med Premier League-klubben.

«Solskjær fikk 17. mai tre spørsmål fra Aker via klubbens daglige leder. 1) Vurderer du å slutte i inneværende tippeligasesong? 2) Vil du ta med deg deler av støtteapparatet? 3) Vil du ta med deg noe av MFKs spillerstall over tid? Disse spørsmålene ble ikke besvart av Solskjær før han reiste til England», skriver Aker videre.

- Dette oppleves som uforenlig med MFK-fellesskapet som vi begge er en del av, sier Kjell Inge Røkke, Akers ASAs styreleder og hovedeier om saken.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Fellesskapet størst
Kjell Inge Røkke og hans selskaper har i mange år vært en vesentlig bidragsyter til Molde FK. De siste årene har Aker garantert for 20-25 millioner i planlagt driftsunderskudd.

Røkke sto også bak Aker stadion, som sto ferdig i 1998.

- For meg har det vært viktig å være en del av «fellesskapet Molde FK», hvor ingen enkeltindivider går foran klubben. Jeg vil takke sponsorer, spillere, støtteapparat, supportere, frivillige og økonomiske bidragsytere for et godt samarbeid. Bjørn Rune Gjelsten stilte opp med ekstra penger til kjøp av spillere på langsiktige kontrakter da Solskjær ble ansatt som manager, sier Røkke.

-Personlig har det vært mange sportslige høydepunkter og nedturer, men det aller største er å være en del av fellesskapet. Med et moderne stadion og ryddig økonomi, ligger det godt til rette for at Molde FK tilføres nye krefter og impulser, sier han videre.

Selger til Molde FK
Ifølge Romsdals Budstikke betyr dette at Moldes budsjett kan bli kuttet fra 90 til 70 millioner neste sesongen, om Røkke og Aker trekker seg ut.

Dette kan få betydelige konsekvenser for den sportslige satsingen til seriemesterne fra 2011. Det ble satset tungt da Solskjær ble hentet inn som manager i fjor.

I pressemeldingen presiserer Aker at de vil fullføre den inneværende sesongen, før selskapet trekker seg ut.

«Aker har besluttet å tilby aksjene i sitt heleide datterselskap, Molde Fotball AS, til Molde FK for til sammen 1 krone. Molde Fotball AS står for driften av Molde FK. Aker vil i så fall ta et regnskapsmessig tap på 25 millioner kroner på nedskrivningen av aksjene i Molde Fotball. Klubben vil være gjeldfri på overtakelsestidspunktet, og ha 25 millioner kroner i egenkapital. Molde FK vil i tillegg få retten til å leie Aker Stadion av stiftelser for 1 krone per år etter at klubben har dekket vedlikeholdskostnader», heter det i pressemeldingen.

- Aker vil fullføre årets sesong på en skikkelig måte og bidra med økonomiske midler i henhold til budsjett, sier Kjell Inge Røkke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere