RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Solskjærs makt er ubegrenset

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Men nye spillere får han ikke.

MOLDE (Nettavisen): - Ole Gunnar Solskjær er et nasjonalt ikon og hans makt og påvirkning er ubegrenset.

Slik svarte Kjell Inge Røkke på spørsmål fra Nettavisen om hvorvidt man var blitt mer bevisst på makten klubben har gitt sin manager, Ole Gunnar Solskjær.

Onsdag ble det klart at Solskjær avviste forespørselen til Aston Villa, og at han nå blir i Molde Fotballklubb, sammen med Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten. I følge mannen som nå eier to tredjedeler av klubben, vil alt bli som før.

- Vi har ikke satt noen nye mål, vi har kun bekreftet de målene som ble satt for to år siden, da Ole Gunnar bestemte seg for å flytte tilbake til Kristiansund og bli manager for Molde, sier Kjell Inge Røkke til Nettavisen.

Nettavisen fulgte pressekonferansen LIVE her.

-Ikke dreid seg om penger
Den eneste endringen er at Aker har trukket seg ut av Molde, men Røkke fastholder at det ikke vil få negative konsekvenser for romsdalsklubben, snarere tvert imot.

- Det har ikke dreid seg om penger. Aker synes det var riktig at de trakk seg ut. Det viktige er hvordan vi kan få et godt fundament fremover, og det fundamentet er styrket og ikke svekket.

- Jeg er veldig glad for at vi har fått bekreftet den forpliktelsen som ble gitt fra oss alle for to år siden, at Molde Fotballklubb gjør det bra, og at samarbeidet vårt med Solskjær i den rollen han har vært fantastisk.

- Han går utenfor rollen som manager og er en fantastisk strukturert person. Mange i forretningsverdenen kan lære av Solskjær.

Ingen spillerkjøp
Mye av fokuset på Solskjærs nei til Aston Villa har dreid seg om hva Røkke og Gjelsten gjorde for å beholde den tidligere Manchester United-proffen i klubben. Det svirret mange rykter om at det ble lovet penger til spillerkjøp og ekstra satsning, men det avkrefter Røkke.

- Jeg kan si med sikkerhet at det ikke ble nevnt et eneste spillerkjøp eller penger rundt det, vi diskuterte kun struktur og mulighetene som ligger i klubben. Ole Gunnar er en særdeles strukturert manager som vil utvikle mer enn å kjøpe, og han er langsiktig i sin tankegang, sier Røkke til Nettavisen.

Mangemilliardæren vil heller ikke si at Aker ble presset av Solskjær.

- Vi strekker oss ikke noe mer eller mindre enn det vi avtalte for to år siden. Det vi har introdusert er et familieråd som er direkte involvert i den største økonomiske interessen, og også Ole Gunnar sin fremtid og karriere. Dette er en transparent og åpen måte å gjøre det på, fortsetter 53-åringen.

- Jeg har hatt mange oppturer og nedturer i mitt liv selv, og ethvert tilbakeskritt er et annerledes og sterkere fundament for fremtidig vekst og utvikling. Det er intet unntak når det kommer til Molde Fotballklubb, avslutter Kjell Inge Røkke.

- Fantastisk klubb
Da Ole Gunnar Solskjær fikk høre om interessen fra Aston Villa første gang, ville han høre hva de hadde å si. Men han nekter for at det var med i saken enn det.

- Det var et ønske om videre samtaler fra Aston Villa sin side, men vi fant ut at vi ikke var villig eller interessert på dette tidspunktet. Det har ikke vært noe tilbud, sier Solskjær til Nettavisen.

- Årsaken til at vi ikke ville gå videre var familiære hensyn, hva vi følte som familie, det at vi trives så godt i Kristiansund, og det at jeg trives så godt med den jobben jeg har. Jeg er glad dette er avklart.

Mannen Solskjær diskuterte en mulig retur til England med, var Aston Villa sin amerikanske eier, Randy Lerner. I følge Solskjær handlet praten mest om å få et inntrykk av hverandre.

- Jeg har fått forespørsel om å snakke med dem, og det er første gangen jeg har sagt at «her vil jeg høre hva dem har å si og knytte nye bekjentskap». Jeg er glad for at jeg snakket med Mr. Lerner som var en fantastisk mann, som eier en fantastisk klubb, og som jeg unner all suksess i tiden som kommer.

Familien betyr alt
Solskjær forklarer at det er hans trang til å alltid teste seg selv som gjør at han på sikt vil vurdere å komme seg videre i karrieren.

- Da jeg begynte som fotballtrener og manager ville jeg gjøre det så godt som mulig. Da jeg begynte som fotballspiller ville jeg se hvor god jeg kunne bli, og nå vil jeg prøve å finne ut hvor god jeg kan bli som manager.

- Men det kan ikke gå på akkord med de verdiene jeg har. Det viktigste, og det tror jeg alle vet, er familien min og de tre ungene jeg har som betyr så mye, avslutter Solskjær til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere