- Som å være uten Fabregas

Foto: AFP/Scanpix

Hvem er egentlig hardest skaderammet av Villarreal og Arsenal?

16.04.09 00:16

Chelsea er som foreløpig eneste engelske lag klar for semifinalen i Champions League. Onsdag kan både Arsenal og Manchester United slå følge.

Arsenal klarte 1-1 borte mot Villarreal og kan gå videre uten å score mål onsdag.

Skader i begge leirer
Forutsetningen er at londonlaget da må holde tett bakover, og det kan bli en tøff utfordring. Manager Arsene Wenger må nemlig klare seg uten forsvarsspillerne William Gallas, Johan Djourou og Gael Clichy. I tillegg er også førstekeeperen Manuel Almunia skadet.

Inn på laget, ved siden av faste navn som Kolo Toure og Bacary Sagna, kommer 19 år gamle Kieran Gibbs på venstreback og Mikael Silvestre på stopperplass.

Men situasjonen er sannsynligvis verre for Villarreal, som mangler EM-heltene Marcos Senna og landslagsspilleren Santi Cazorla. Cani og Mati Fernandez er også usikre kort.

- Senna er et massivt tap, spesielt ved siden av Santi Cazorla, som også vil bli sterkt savnet. Det er ikke enkelt å erstatte to landslagsspillere, så dette kan bli avgjørende. Det er åpenbart for meg at (trener Manuel) Pellegrini er en veldig klok mann, og han vil forsøke å beskytte målet uten Senna, sier journalist Inigo Gurruchaga i avisen El Correo til arsenal.com.

- Med Arsenal i førersetet vil Villarreal bli nødt til å åpne seg på et eller annet punkt i kampen. Når det skjer, vil de oppdage at det er et stort hull som Senna normalt ville fylt. Han har også, som Manuel Almunia oppdaget sist, et veldig farlig skudd. Han er en komplett spiller og i aller høyeste grad nøkkelspilleren i deres lag, omtrent som Cesc Fabregas, vil jeg si, legger Gurruchaga til.

Taktisk utfordring
Spørsmålet er hvilken taktikk Villarreals trener Manuel Pellegrini legger opp til, ettersom hans lag må score for å avansere til semifinale. Skal han gå hardt og offensivt ut allerede fra avspark, eller avvente situasjonen?

- Rafael Benitez ville satset på et bombardement i en sånn situasjon, spesielt de første 15-20 minuttene. Jeg tror at det er veldig fristende for Pellegrini. Men det er veldig risikabelt og jeg tror at han er veldig klar over Arsenals unge og ekstraordinære kraft. De vil holde 90 minutter i fullt tempo, mener den spanske journalisten, som følger Villarreal tett.

Vinneren av kvartfinalen mellom Arsenal og Villarreal møter vinneren av kvartfinalen mellom Porto og Manchester United i semifinalen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.