RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Som en drøm

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Manchester United-helten etter superdebuten.

MAN UNITED - ASTON VILLA 3-2:

Federico Macheda er en av Ole Gunnar Solskjærs stjerneelever på Manchester Uniteds reservelag. Italieneren er spådd en lysende framtid i klubben, og ble tidligere i vinter tatt opp i mesterligastallen.

Før søndagens oppgjør mot Aston Villa hadde han imidlertid til gode å debutere på a-laget i en ligakamp, men en snau halvtime før slutt fikk han sjansen på Old Trafford. Stillingen var 2-1 til Villa.

Og for en debut det ble. To minutter på overtid viste han god teknikk, vendte opp, og skrudde ballen forbi Brad Friedel og opp i det lengste hjørne. En nydelig scoring av den unge debutanten.

Siden Cristiano Ronaldo noen minutter før hadde utlignet til 2-2, fikk Solskjærs unge spisstalent dermed æren av å bli matchvinner i den viktige kampen.

- Noe man drømmer om
Etter kampen var den unge spissen naturlig nok storfornøyd med innhoppet.

- Det er slike dager man bare drømmer om. Det var sikkert mange som ikke visste hvem jeg var før denne kampen, men jeg har nok forandret på det, sier Macheda til Sky Sports.

Også United-kaptein Gary Neville var full av lovvord om den 17 år gamle matchvinneren. Høyrebacken beskriver italienerens vinnermål som helt utrolig.

- Først og fremst er jeg takknemlig. Den kvaliteten han viste ved det avgjørende målet var helt fantastisk, sier Neville.

- Vi tror aldri at det skal bli tap. I kampens hete tenker vi alltid at det er mulig å få noe ut av kampen. Da vi fikk det andre målet, skjønte vi at det var mulig å få ett til, legger backen til.

Ronaldo utnyttet tabbe
Aston Villa startet friskt på Old Trafford, og spilte seg til et par brukbare halvsjanser i løpet av de første minuttene. Det ble fort klart at John Carew kom til å bli en viktig mann for Birmingham-laget, på en dag der United-forsvaret manglet både Rio Ferdinand og Nemanja Vidic.

Det så absolutt lovende ut for Martin O’Neills menn, men så, etter et snaut kvarter, mistet James Milner konsentrasjonen inne i egen 16-meter. Vingen spilte ballen på litt klønete vis tilbake til Brad Friedel, og den amerikanske burvokteren plukket den opp med hendene.

Dommeren blåste indirekte frispark fra rundt 12 meters hold.

Da muren endelig var på plass, rullet Ryan Giggs ballen til Cristiano Ronaldo, og den portugisiske supervingen skrudde kula over muren og opp i lengste kryss. Aston Villas tabbe hadde kostet dyrt, og United var i førersetet.

Send NA FOTBALL til 2025 og motta fire pakker med Toppfotballkort fra Tippeligaen (kr 99,-)

Carew fikset balanse
Men så var det denne Carew, da. Den norske spissen hadde flere ganger vist at han kunne bli en trussel, og etter en halvtime fikk han endelig en perfekt ball og jobbe med.

Gareth Barry gjorde strålende forarbeid, og slo inn fra høyre. Inne i feltet hadde Carew kommet seg fri fra en litt uoppmerksom Gary Neville, og fikk hode på ballen. Hodestøtet gikk utagbart for Edwin van der Sar nede i hjørnet, og dermed var lagene like langt. En flott prestasjon av Villa.

Cristiano Ronaldo fikk en brukbar sjanse til å slå tilbake bare fem minutter etter scoringen, men vingens heading fra rundt seks meters hold ble for svak. Dermed sto 1-1 seg til hvilen.

Carew også arkitekt
Og etter pause fortsatte Jon Carew sine herjinger med det litt uvante United-forsvaret. Drøye ti minutter ut i omgangen slo han til på nytt, denne gangen som arkitekt.

Nordmannen fant spissmakker Gabriel Agbonlahor med et flott innlegg fra venstre, og den lynkjappe unggutten stanget gjestene i ledelsen. United-keeper van der Sar var for sent inne i situasjonen, og traff Agbonlahor i stedet for ballen. Villa-spissen fikk seg en trøkk, men kom seg etter hvert på beina.

Men som vanlig, så var ikke United hektet av ennå. Til tross for at de spilte uten en rekke av sine beste spillere, så hadde de likevel Cristiano Ronaldo på banen.

Ti minutter før full tid var han nok en gang på farten. Portugiseren fikk ballen fra Michael Carrick, og fyrte av med venstrefoten. Skuddet var ikke hardt, men gikk velplassert nede i hjøren fra rundt 20 meters hold. United hadde svart.

17-årig matchvinner
Og nå satte hjemmelaget inn jakten på vinnermålet. Både Darren Fletcher og Danny Welbeck kom til store sjanser, men Brad Friedel var med på notene.

Men så, to minutter på overtid skulle det endelig lykkes. 17 år gamle Federico Macheda, som til daglig spiller med Ole Gunnar Solskjærs reservelag, fikk vende opp, og fra rundt 15 meters hold skrudde han ballen vakkert i lengste hjørne.

Kampen var snudd.

Dermed overtok United på nytt tabelltoppen fra Liverpool, og har i tillegg én kamp mindre spilt enn gullrivalen.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere