*Nettavisen* Sport.

- Som en puddel i kjeften på en rottweiler

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

VM-håpet svinner for Norge etter tap i skjebnekampen.

10.09.13 22:06

NORGE - SVEITS 0-2:

Norge var avhengig av seier for å holde liv i drømmen om gruppeseier og direktebillett til VM i Brasil, da Sveits kom på besøk til Ullevaal tirsdag.

Det gikk imidlertid ikke slik Egil Drillo Olsen og de norske landslagsgutta hadde håpet.

To dødballer fra Gökhan Inler fant hodet til Fabian Schär, og det var nok til å senke Norges drøm om VM neste år.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Trond Reidar Teigen (Scanpix)

Kritiseres av eksperter
Tidligere landslagsprofil Jahn Ivar «Mini» Jakobsen var lite imponert over det Norge presterte i møtet med sveitserne.

- Norge var så dårlig i starten at jeg trodde nesten ikke at det var sant. Vi presset ikke etter, og Sveits bare kjørte over oss. De fikk også en dødball, som de utnytter veldig bra, sa Mini på TV 2.

Heller ikke C More-ekspert Lars Tjærnås var imponert over det Norge presterte underveis i kampen.

- I øyeblikket ser Norge ut som en puddel i kjeften på en rottweiler, skrev Tjærnås på Twitter da sveitserne trillet ball rundt nordmennene som verst.

Skuffet Ruud
Espen Ruud, som mistet markeringen på begge Norges baklengsmål var langt nede etter kampen.

- Situasjonene ble selvfølgelig avgjørende, medga en preget Ruud da han møtte pressen kort tid etter at drømmen om Brasil-VM langt på vei ble knust.

Han tok på seg skylden for baklengsmålene.

- Selvfølgelig gjør jeg det. Det er min mann som scorer. Samtidig kunne jeg ønske at vi var strammere i linjen og våget å stå høyere. Det kunne gjort det lettere for Rune å komme ut på de dødballene, sa Ruud.

Sydde fire sting
Det var imidlertid de norske gutta som produserte kampens første store sjanse da Magnus Wolff Eikrem svingte et frispark inn i boksen etter fem spilte minutter. Verken Brede Hangeland eller Johan Lædre Bjørndal klarte imidlertid å få pannebrasken på innlegget.

I stedet smalt det i motsatt ende av banen etter at gjestene fikk muligheten på en dødball. Napolis Gökhan Inler fant Fabian Schär, som knuste Espen Ruud i hodeduellen og headet inn 0-1.

Som om ikke et tidlig baklengsmål var ille nok for Drillo, ble han også tvunget til å foreta seg et tidlig bytte da Marcus Pedersen pådro seg en skade i foten etter at han selv gikk hardt inn i en duell midt på banen.

Etter kampslutt på Ullevaal kunne landslagslege Thor Einar Andersen informere om at Pedersen måtte sy fire sting i foten og at skadeomfanget var usikkert.

Tom Høgli, som pådro seg en smell etter å ha fått Brede Hangelands albue i bakhodet, ble trolig slått bevisstløs et lite sekund og pådro seg hjernerystelse.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Gigantsjanser for Norge
Inn for Pedersen kom Joshua King, og det skulle ikke ta lang tid før Blackburn-spilleren fikk en stor mulighet til å utligne for Norge.

Først var det Tarik Elyounoussi som snappet ballen fra en uoppmerksom sveitsisk forvarsspiller og satte fart mot mål. Fra skrått hold, alene med Diego Benaglio, ble imidlertid Hoffenheim-spillerens skudd reddet. Stefan Johansen var klar til å sette returen i mål, men ble effektivt tatt ut av to sveitsiske forsvarere, som dro med seg Strømsgodset-profilen inn i målet.

Ballen havnet dermed hos King, som fra spiss vinkel kun traff nettveggen med sin stupheading.

Nytt slag i trynet
Forutsetningene før den andre omgangen var klare. Norge måtte ha mål for å holde liv i drømmen om VM-sluttspill i Brasil, men i stedet gikk det rett vest.

Oppskriften var den samme som i den første omgangen. Inler serverte, Schär lurte både Ruud og Jarstein, og ballen lå i nettet etter en dødball.

Resultatet i tirsdagens kamp betyr etter alt å dømme at Sveits tar gruppeseieren i Gruppe E, mens Norge kan se langt etter en plass i neste års VM.

Norge kan fremdeles bli nummer to i gruppa, men blir mest sannsynlig dårligste toer og får derfor ikke playoff-kamp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag