RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Som pest eller kolera

Foto: Arash A. Nejad (Scanpix)
Sist oppdatert:
Vi spurte supporterklubbene i Tippeligaen hvem de helst vil ha skal bli seriemester. Et håpløst valg for de fleste. Si din mening.

Mens det nøytrale fotballpublikum nok ønsker seg en ny seriemester etter 12 års Rosenborg-dominans, er stemningen delt blant den harde kjernen av norske fotballfans.

TV 2 Nettavisens uhøytidelige ringerunde til lederne av eliteserielagenes supporterklubber avslørte store kvaler når det gjelder spørsmålet om hvem de foretrekker som seriemester av Rosenborg og Vålerenga.

«Som å velge mellom pest og kolera». Eller «hvis jeg må velge blant to onder...», var svar som gikk igjen.

Noen var imidlertid krystallklare. «Trist med VIF på topp», synes Lyn-supporterne. «Hater VIF», mener Saftkoaradn i Sogndal. Mens Tromsø-fansen er «møkk lei trøndere».

Under kan du lese de ulike supporterklubbenes tanker om gullkampen.

Hvem foretrekker du som seriemester? Ta debatten i Veggavisen!

Bastionen (Lyn):
- Vi håper selvsagt Rosenborg vinner serien. Er man Lyn-supporter, synes man det vil være trist å se Vålerenga på toppen av tabellen, sier Magnus Wattne, leder i Bastionen, til TV 2 Nettavisen.

- Men vi vil jo ikke ha Rosenborg som seriemester heller. VIF og RBK er kanskje de to lagene vi minst ønsker på toppen, men jeg vil mye heller at Rosenborg vinner enn at Vålerenga blir seriemester. Det kan ikke være noe sunt tegn for norsk fotball dersom tidenes konkursryttere vinner serien.

Hvem vil du ha som seriemester?
Rosenborg
Vålerenga

Se resultat
Lyn møter nettopp Rosenborg i siste serierunde, og har dermed muligheter til å påvirke gullkampen. Men Wattne vil ikke gå så langt som å håpe på Lyn-nederlag lørdag for å hindre erkefienden i å gå til topps.

- Underveis i kampen vil jeg alltid heie på Lyn. Og det er vrient å skulle ofre en plass i Royal League, så det er jo helt klart blandede følelser, sier han.

Kanarifansen (Lillestrøm):
- Hva tror du? Det var et dumt spørsmål. Det er jo som å velge mellom pest og kolera, men når Rosenborg har vunnet 12 mesterskap er det like greit at de får nummer 13. Så slår vi dem helle neste år, sier Kanarifansens leder Morten Veening.

Isberget (Tromsø):
- Ingen av dem. Men hvis jeg må velge, håper jeg VIF vipper Rosenborg av pinnen, sier Petter Markussen, leder i Tromsøs supporterklubb Isberget.

- Hvorfor det?

- Fordi vi er møkk lei trøndere.

Stabæk Support:
- Det spiller ingen rolle for oss. Vi er opptatt av andre ting,og ofrer ikke gullkampen en tanke, sier Richard Jansen i Stabæk Support. Bærum-laget møter VIF på Ullevaal, og kan ødelegge gullfesten for Kjetil Rekdals menn.

Saftkokaradn (Sogndal):
- Rosenborg, kommer det kontant fra Vidar Vaseth, leder i Sogndals supporterklubb Saftkokaradn.

- Hvorfor det?

- Hater Vålerenga. Enkelt og greit.

Briskebybanden (Ham-Kam):
- Vi håper på Rosenborg. Det er et enkelt valg, slik forholdene har vært de siste årene. Folk flest på Hamar har ikke så fryktelig godt forhold til Vålerenga akkurat, sier Per Christian Egeberg, leder i Briskebybanden, til TV 2 Nettavisen.

Tornekrattet (Molde):
- Ingen av dem, men hvis jeg må velge så håper jeg det blir Vålerenga. Det er på tide at en barriere blir brutt, sier Tor Melsæther, som er leder i Moldes supporterklubb Tornekrattet.

- Og dere unner Kjetil Rekdal å bryte den barrieren?

- Nei, vi gjør vel ikke det. Men av to onder er Kjetil det minste, ler Melsæther.

Bataljonen (Brann):
- Uff, jeg har problemer med det der. Jeg har tenkt mye på det i det siste. Det er like jævlig uansett hvem av dem som vinner, men hvis jeg må velge er det vel bedre med et nytt RBK-gull, enn at VIF skal få gleden, sier leder i Branns supporterklubb Bataljonen, Kjell Morten Hjartøy.

Den Gule Horde (Bodø/Glimt):
- Jeg foretrekker vel Vålerenga. Norsk fotball trenger et tronskifte, Rosenborg har vunnet nok nå, sier Espen Sedeniussen i Den Gule Horde.

Plankehaugen (Fredrikstad):
- Jeg har ingen sterke preferanser, men det hadde jo vært artig med noen andre enn Rosenborg. Jeg sier Vålerenga, og selv om jeg bor i Oslo, får jeg vel holde ut med skrytet til Klanen i hele vinter, sier Lars Thoresen i Plankehaugen.

Oddrane (Odd Grenland):
- Alle elsker å slå Enga, men samtidig håper jo alle at Rosenborg ikke skal vinne serien. Men stemningen her er vel sånn at de fleste håper RBK vinner i år også. Vi håpet selvsagt at det ikke skulle gå sånn før sesongen, men slik situasjonen er nå er det like greit med RBK. Dessuten har de jo to tidligere Odd-spillere på laget, sier styremedlem i Oddrane, Rune Aadalen, til TV 2 Nettavisen.

Vikinghordene:
- For oss i Vikinghordene blir dette som å velge mellom pest eller kolera. Men blir vi tvunget til å velge, faller det nok på Vålerenga. Bare for å jekke ned disse eplekjekke trønderene litt. Og skape motivasjon for Viking neste sesong, slik at de kan følge i Vålerengas fotspor neste sesong og sikre gullmedaljen. Vinner Enga, viser det oss andre at det er mulig å ta skalpen på disse trønderene, sier leder for Viking-supporterne Rune Oftedal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere