*Nettavisen* Sport.

- Soma sa nei til Serie A

Branns Ragnvald Soma er blant Tippeligaens heteste salgsobjekter. Så seint som i desember takket årets spiller i 2004 nei til et tilbud fra en Serie A-klubb.

05.01.05 14:41

Ragnvald Soma har opplevd stor suksess i Brann-drakten, og ble kåret til årets spiller i Tippeligaen i 2004 av TV 2 Nettavisen. Den tidligere West Ham-proffen har aldri lagt skjul på at han ønsker seg til utlandet igjen. Likevel valgte landslagsspilleren for en måned siden å takke nei til et tilbud fra Serie A.

- Jeg hadde et konkret tilbud til ham om kontrakt med en Serie A-klubb, men han takket nei. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg synes det var rart, sier Somas tidligere agent, Gunnar Martin Kjenner, til TV 2 Nettavisen.

Agentbytte
Kjenner var Somas agent da rogalendingen ble solgt fra Bryne til West Ham for fire år siden. Premier League-eventyret ble imidlertid aldri noen suksess, og Soma reiste til slutt hjem igjen til Jæren. Det er ingen hemmelighet at landslagsstopperen var misfornøyd med at Kjenner ikke maktet å skaffe ham en ny arbeidsgiver i England, og da kontrakten med agenten gikk ut i fjor sommer, valgte Soma ikke å fornye avtalen.

I stedet meldte Brann-spilleren overgang til Rune Hauges stall. Tilbudet fra Serie A-klubben, som etter det TV 2 Nettavisen erfarer kan ha vært Bologna, skal ha kommet på bordet etter at avtalen med Kjenner gikk ut, men før Soma formelt var på plass i «Stall Hauge».

- Ragnvald hadde ikke signert for Hauge på det tidspunktet, men han hadde en muntlig avtale med ham. Men både Ragnvald selv og Brann var orientert om tilbudet, understreker Kjenner.

Hørte intet
Det siste tilbakevises imidlertid av Brann.

- Det er flere som har spurt oss om dette, men vi fikk aldri noe konkret tilbud på Ragnvald. Vi hørte aldri noe fra Rune Hauges nettverk, som vi har god kontakt med, sier Brann-direktør Bjørn Dahl.

Det har ikke lykkes TV 2 Nettavisen å komme i kontakt med verken Ragnvald Soma eller Rune Hauge i dag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.