RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sorry, Norge!

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Åge Hareide tok på seg alt ansvar for laguttaket mot Skottland.

SAS-HOTELLET (TV 2 Nettavisen): Da landslagssjefen møtte pressen dagen derpå, nektet han å si noe om hvilke enkeltspillere han var misfornøyd med. Han ville ikke kommentere om det var en enkelt posisjon han angret på valget sitt i.

- Mitt ansvar
Men han tok på seg skylda.

- Sorry, Norge. Vi skal forsøke å gjøre noe med dette til neste gang, sa Hareide.

Og:

- Vi har spilt 25 landskamper. Det har blitt noen tap. Skottland var et smertelig tap. Valget av folk er mitt ansvar. Det tar jeg. De scoret to mål ut av ingenting. Det skal ikke skje på dette nivået. Neste gang skal jeg forsøke å finne spillere som ikke gjør feil.

- Som fotballtrener får man av og til noen overraskelser.

- Dere kan også spørre om det var min feil å ikke få dem på høyt nok spenningsnivå. Jeg har vært trener siden 1986. Vanligvis klarer jeg det. Noen ganger derimot er det ting som skjer. Bildet vi hadde sett for oss av kampen på forhånd stemte perfekt. Men feilene var ikke med på de bildene.

- Skapte dere for få sjanser?

- Vi forventet få sjanser. Mot Italia hadde Skottland en sjanse og to cornere. Det ble 1-1. Vi skapte heller ikke mye, men skapte vi få sjanser i Slovenia også? fikk journalisten som spørsmål i retur.

Mer konkret var Hareide egentlig ikke.

Husket Doffens Sverige-kamp
Var det et av laguttakene han angret veldig på? Hvorfor startet han ikke med Kristofer Hæstad og Daniel Braaten, som begge var så positive mot Slovenia? Har Jan Gunnar Solli spilt sin siste landskamp som høyreback? Han ville ikke svare på enkeltspilleres innsats.

- Den siste tiden har Doffen spist ekstra mineraler. Og jeg husket hvordan det var for ham mot Sverige etter Italia-kampen. Vi var hele tiden klar over at han skulle på, og vi vet hva vi får, men vi ville verne gutten. Og jeg er ikke så opptatt av hvem som starter. Jeg sa før kampen at vi trenger 12, 13 og 14 mann for å vinne. Selv om vi nok hadde trengt 450 for å vinne mot skottene.

Én mann brukte Hareide imidlertid ekstra tid på - Alex Valencia. Start-spilleren, Jan Gunnar Solli og Egil Østenstad ble ofret i pausen, og Hareide tok en prat med alle før 2. omgangen startet.

- Vi fikk en vimpel fra kampen. Den fikk John Carew som spilte sin 50. landskamp. Hvis ikke han hadde rundet 50, ville jeg gitt den til Alex Valencia. Alex har egenskaper vi trenger, så får tiden vise om han er sterk nok til å bli en internasjonal spiller. Jan Gunnar og Egil tåler dette, sa Hareide.

Og fortalte om tiden rett etter at han som aktiv gjorde sin største tabbe i landskamp. Mot Danmark.

- Jeg fikk et brev fra en dame etterpå. Hun hadde vært gift, og laget mat i 50 år. Hun skrev at hun av og til fortsatte svidde sausen...

John Carew er utestengt mot Moldova, og Hareide og Stig Inge Bjørnebye skal nå finsikte spillere frem mot dobbeltkampene mot Moldova og Hviterussland. Hareide ville ikke si noe om hvem han vil se ekstra nøye på, men Sigurd Rushfeldt er trolig et hett alternativ til plassen som midtspiss.

Skal knuse dem
De to siste kampene i VM-kvalifiseringen ser han på som en spennende utfordring.

- Vi er tilbake til utgangspunktet før disse to kampene. Nå har vi en utfordring igjen. Vi må kanskje øve mer på å overfalle motstanderen fra start av, men samtidig er det en avveining mot å drille defensivt for å få luket bort feilene. Mitt utgangspunkt er uansett at vi nå skal ete Moldova levende.

- Hva syntes du om de norske supporterne?

- Det er ikke fansens skyld at vi tapte, men jeg hadde håpet du ikke skulle stille det spørsmålet. Jeg spurte faktisk Skottlands manager, Walter Smith, hva det ville koste for å kjøpe 5.000 skotske supportere hvis vi kom til VM...

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere