*Nettavisen* Sport.

- Spark ned motstanderne

Flamengos trener er i trøbbel.

07.08.07 08:13

Årsaken er at Joel Santana, det brasilianske storlaget Flamengos trener, angivelig skal ha bedt sine spillere sparke motstanderne under søndagens kamp mot Santos.

«Hvis de begynner å klovne, så gi dem et skikkelig spark» er oversettelsen Reuters støtter seg til. Santana var ikke fornøyd med måten Santos spilte ballen på mot slutten av søndagens oppgjør.

En mikrofon like ved innbytterbenken fanget opp den noe utradisjonelle instruksen fra trenerhold. Så endte det også galt ute på banen. Santos vant 3-0.

En talsmann for det brasilianske fotballforbundets disiplinære komité sier at Santana kan vente seg å bli tiltalt for å oppfordre spillerne til å bryte reglene.

Santana, på sin side, hevder at han er blitt misforstått.

- Jeg er overrasket over ettervirkningene av ett ord jeg har sagt. Det var et fotballuttrykk som datt ut av meg. Det jeg ønsket å si, var at spillerne mine måtte gå hardt inn i duellene. Jeg ba ingen om å bruke vold. Det var ingen aggresjon med i bildet. Jeg beordrer ikke spillerne mine til å sparke noen, og ingen fikk gult kort heller, sa han i et tv-intervju mandag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.