- Spent på hva Zlatan gjør hvis han scorer

Foto: Montasje Scanpix

Dette tror norske fotballeksperter om duellen Zlatan vs Pep.

23.11.11 10:41

OSLO (Nettavisen): Onsdag kveld er det duket for en klassiker på San Siro, når Milan tar imot Barcelona til dyst i Champions League.

Det er liten tvil om hva som er duellen i kampen, og den foregår faktisk ikke mellom to av spillerne.

Viet krangelen oppmerksomhet
Milan-spiller Zlatan Ibrahimovic og Barcelona-trener Pep Guardiola har som kjent hatt et anstrengt forhold i lang tid, et forhold som neppe bedret seg da Zlatan nylig ga ut biografien «Jeg er Zlatan Ibrahimovic».

Der har han brukt flere sider på å fortelle om den evigvarende krangelen mellom han og gamlesjefen i Barcelona.

I boka skriver den svenske superstjernen blant annet at han mistet hodet etter en kamp, og virkelig lot Guardiola få gjennomgå. Og Zlatan sparte så absolutt ikke på kruttet i omtalen av krangelen.

«Jeg skrek: Du har ingen baller. Du driter deg ut foran Mourinho. Dra til helvete!» skriver Zlatan.

- Jeg visste at Zlatan var sint da han forlot klubben, men ikke at han var sint, sier Barcelona-spiller Seydou Keita ifølge Aftonbladet.

Da Barcelona spilte hjemme mot Milan tidligere i år, var Zlatan skadet. Onsdagens oppgjør blir derfor første gang han møter Guardiola siden han forlot Barcelona i slutten av august i fjor.

Og som Zlatan sa da han forlot Barcelona:

- Møtes vi igjen, blir det knockout.

- Setter en ekstra «spice» på kampen
Viasat- og Champions League-programleder Jan Åge Fjørtoft er på jakt etter Zlatan-boka i Stockholm når Nettavisen ringer.

- Jeg vil lese den på svensk, men den er ikke å oppdrive. Den er visst utsolgt i hele Sverige, forteller Fjørtoft.

Han gleder seg til duellen mellom Pep og Zlatan

- Det setter en ekstra «spice» på kampen, og det gir noe ekstra til rammen rundt. Men selve kampen tror jeg ikke blir påvirket av det. Det dårlige forholdet mellom dem har ikke noe med selve kampen å gjøre. Det som er spennende, er å se hva Zlatan gjør hvis han scorer, hilser de på hverandre og slike ting, sier Fjørtoft til Nettavisen.

Han tror ikke Barcelona-sjefen lar seg påvirke av kritikken han får i Zlatan-boka.

- Jeg tror Guardiola visste alt som sto der fra før, og det var neppe noen overraskelse for ham. Det som er spesielt, er at en spiller på topp internasjonalt nivå gir ut en slik bok mens han er aktiv. Det kan jeg ikke komme på at noen andre har gjort, kanskje med unntak av Roy Keane, sier Fjørtoft, som ser frem til en morsom fotballkamp på San Siro.

- Det er en klassiker alle gleder seg til, avslutter han.

- Det plager ham
Roar Stokke skal kommentere kampen for Viasat 4, og tror det er en revansjesugen Zlatan vi får se på San Siro.

- Zlatan er en fantastisk fotballspiller, men passet ikke inn i Barcelona. Det har tydeligvis såret stoltheten hans. Zlatan har vært spisskonge i Italia, men vet at mange ikke rangerer ham blant de aller, aller beste, fordi han underpresterer for Sverige og i internasjonale klubbkamper. Det er jeg sikker på plager ham, sier Stokke til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Lluis Gene

Fotballkommentatoren mener Zlatan ble offer for sitt eget ego da han spilte for katalanerne.

- Barcelona har vært verdens beste lag i tre - fire sesonger. Zlatan scoret forsåvidt en del mål, men passet ikke inn i laget og spillestilen, hvor det var så mange andre spillere som var bedre enn ham. Han ble for statisk. Hvis du ikke aksepterer at du ligger etter Messi, Xavi og Iniesta i status, er ikke Barcelona klubben for deg, sier han.

Om duellen Zlatan vs Guardiola, sier Stokke følgende:

- Jeg er sikker på at Zlatan bruker mer energi på dette enn Guardiola. Pep kjøpte David Villa, og ble enda bedre som lag. Zlatan er god nok for de fleste lag i Europa, men ikke god nok for Barcelona, og det smerter åpenbart. Han kommer til å være tent på onsdag, men jeg tror ikke han får sin revansje, sier Stokke.

Og utdyper:

- Jeg tror og mener kampen vil synliggjøre at Guardiola gjorde helt rett da han ville ha en annen og mer bevegelig spisstype enn Zlatan. Barcelona taper ikke, mener Stokke.

- Bevise at han er alfahannen
Fotballekspert Lars Tjærnås ser også frem til duellen mellom Zlatan og Guardiola, men tror ikke det blir merkbart når kampen setter i gang.

- Utad vil begge være for proffe til at man vil merke det på noen måte. Jeg regner med at det finnes en ekstra motivasjon i Zlatans vinnerskalle for å bevise at han er alfahannen Pep burde satset 100 prosent på. Pep oppfatter jeg stort sett som «Mr. Cool», og tror ikke han vil sende verken synlige eller skjulte signaler på noe annet enn rent profesjonelt fokus på eget lag, sier Tjærnås til Nettavisen.

- Men interessant, det blir det.

Kampstart mellom Milan og Barcelona er klokken 20:45, og kampen følger du i vårt livesenter. Hvordan stillingen i gruppa er før avspark, ser du i tabellen på høyre side øverst.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.