RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Spesielt Ajer mobber meg for alderen

RINGREV: Espen Hoff jubler sammen med Erik Holtan på bildet til venstre, etter seieren over Rosenborg på Lerkendal i serieåpningen i 2002. På bildet til høyre jubler en langt eldre Espen Hoff etter to mål mot Sandefjord på søndag.
RINGREV: Espen Hoff jubler sammen med Erik Holtan på bildet til venstre, etter seieren over Rosenborg på Lerkendal i serieåpningen i 2002. På bildet til høyre jubler en langt eldre Espen Hoff etter to mål mot Sandefjord på søndag. Foto: Gorm Kallestad / Tor Erik Schrøder (NTB scanpix)
Det har ikke stortalentet noen grunn til. Nå har eventyrmannen Espen Hoff (34) scoret i 16 sesonger på rad

START – SANDEFJORD 2-1:

SØR ARENA (Nettavisen): 9. mai 1999 debuterte en 18 år gammel Espen Hoff for Odd Grenland mot Lillestrøm. 24. oktober samme år scoret Hoff sitt første Tippeliga-mål mot seriemester Rosenborg, i en 6-3-seier for Odd. Siden har det blitt 366 aksjoner i Tippeligaen og 92 scoringer. De to siste kom på tampen av kampen i 2-1-seieren mot Sandefjord på søndag.

- Det er noe jeg er ganske stolt av. Det var riktignok en sesong i vikar-ligaen, eller OBOS-ligaen som det nå heter, men det er ganske bra, sier 34 år gamle Hoff til Nettavisen. Han merker at alderen hans stadig stiger.

- Jeg kjenner at jeg blir eldre. Spesielt unge Kristoffer Ajer (16) mobber meg mye for alderen min, ler mannen med to landslagskamper for Norge.

Start lå nede med brukket rygg mot Sandefjord, og slet med å skape store målsjanser. De gule klarte å komme til innlegg, men ved begge anledningene headet gjestene ballet vekk. Men ikke langt. Espen Hoff plukket opp begge, og satte de i nettet bak Sandefjords keeper Lars Herlofsen fra skrå vinkel.

- Det var utrolig deilig. Det er fantastisk å se de gå inn. Å ta sjansen når den byr seg er viktig.

- Maskin. Han er en maskin

Etter kampen ble han hyllet fra flere hold i mixed-zone, i tillegg til jubelen han mottok fra de 5234 tilskuerne på Sørlandet. Navnebror og kantspiller på samme lag, Espen Børufsen, tror ikke det er tilfeldig at det var Hoff som ble den store helten.

- Han er en klok spiller, som klarer å holde roen når sjansen kommer. Det er en viktig egenskap. At det er Hoff som setter de målene er langt fra tilfeldig. Det betyr mye for laget, klubben og han selv, sier Børufsen til Nettavisen. 

Hoffs lange rekke med scoringer i 16 sesonger imponerer sørlendingen.

- Maskin. Han er en maskin. Det er utrolig imponerende å se. Rutinen til Hoff er viktig for laget, legger Børufsen til.

Håkon Opdal, Starts målmann, som hadde en strålende redning på overtid, slenger seg også på skryten av søndagens store mann i Kristiansand.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

STØTTE: Start-spillerne takker fansen for støtten etter seieren over Sandefjord.

- Espen er fantastisk. Han er først på veldig mange av ballene, og viser rutinen sin. Det er ikke overraskende at han klarer å beholde roen, smiler Opdal til Nettavisen

- Viktig for balansen

Starts-trener Mons Ivar Mjelde var kanskje ekstra takknemlig for Hoffs fulltreffere, grunnet presset han har møtt fra Start-fans etter uttalelsene i Fædrelandsvennen om at tiden hans i Start nærmer seg slutten.

- Det var spesielt godt etter å ha mistet poeng på overtid mot Lillestrøm. Espen er en god mann å ha. Han er en klok spiller, sier Mjelde til Nettavisen.

Mjelde forteller at Hoff er veldig viktig for spillergruppen til Start.

- Han betyr mye for oss og for balansen i laget. Vi har mange unge, så Espen er viktig med rutinen sin. Han viser vei for de unge, mener Mjelde.

Den engasjerte treneren tror han vet årsaken til at Hoff blomstrer innledningsvis i sesongen nok en vår.

- Han har hatt en meget god oppkjøring i vinter og fått trent godt. Han er ikke like kjapp som før, men han legger ned veldig mange meter og løper mye.

Skryt fra Sandefjord

Sandefjord måtte lide etter Hoffs scoringer, som sørget for at Start vant 2-1, det mest normale resultatet i norsk toppfotball. For Lars Bohinen var det en gammel kjenning som gjorde livet surt for treneren.

- Jeg var med på å hente Hoff til Stabæk i min tid der. Han er en bra spiller og en luring, som er på rett sted til rett tid, skryter Bohinen til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

PUR GLEDE: Start-spillerne jubler etter Espen Hoffs 2-1-scoring.

Sandefjord-forsvarer Alexander Gabrielsen, som i likhet med Hoff står med to scoringer etter to serierunder, klarte ikke å sørge for at corner-målet hans ble matchavgjørende. Stavanger-mannen lar seg begeistre av Hoff, til tross for å ha blitt senket av spilleren fra Sandefjords naboby, Larvik.

- Han er smart og avslutter godt. Vi klarer ikke å klarere ordentlig og er ikke nok kyniske. Da står Hoff på den rette plassen til rett øyeblikk, sier Gabrielsen.

Hoff har vært i Odd, Lyn og Stabæk før han gikk til Start i 2011. Flest scoringer gjorde han for Odd i løpet av sine 154 kamper der. Skiens-klubben kunne juble for 37 Hoff-scoringer. På Sørlandet har  34-åringen nå scoret 34 mål på 120 kamper, og kanskje blir det Start han har scoret flest mål for når sesongen er avsluttet. I Lyn scoret han 22 mål på 67 kamper, mens i Stabæk ble det seks fulltreffere på 45 oppgjør.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere