- Spesielt at han går ut og sier noe slikt

KRITISK: RBK-styreleder Ivar Koteng får kritikk av Bent Skammelsrud.

KRITISK: RBK-styreleder Ivar Koteng får kritikk av Bent Skammelsrud.

Bent Skammelsrud er skeptisk til RBK-Kotengs uttalelser.

02.10.14 14:31

Den som skal være hovedtrener for Rosenborg neste sesong, må forberede seg på å trene spillerne på en annen måte enn tidligere.

Til TV 2 Sporten fastslår RBKs styreleder Ivar Koteng at klubben skal være grensesprengende på alt som omhandler trening.

Planen for den kommende epoken er å hente inn kompetanse fra andre idretter i Norge, og Koteng mener Rosenborg er nødt til å trene langt mer og bedre enn de gjør i dag.

- Dere skal pålegge en ny trener å trene mer? spør TV 2.

- Ja, men altså. Litt av problemet når vi ansetter trenere i Norge, så er det slik at treneren bestemmer alt. Det blir kanskje feil å si at vi skal trene mer, men vi skal i alle fall trene bedre. Vi må i alle fall få et svar på hvorfor norsk fotball hele tiden trener seg dårligere og dårligere, sa Koteng til kanalen.

Tidligere Rosenborg-kaptein Bent Skammelsrud har 272 kamper for klubben. Han reagerer på Kotengs uttalelser.

- Det er spesielt at han går ut og sier noe slikt, det må jeg virkelig si. Den som tar over har nok en mening om hvordan spillere skal være godt trent, sier Skammelsrud til Nettavisen.

- Treners ansvar
Han tar forbehold om at Koteng er sitert riktig, og at han selv kun har sett det på trykk, ikke hørt ordlyden selv. Men han gjentar at han synes det er rart at Koteng sier at RBK skal pålegge en ny trener å trene på en viss måte.

- Det kan hende de har vært for dårlig trent før, jeg er ikke uenig i det. Jeg har sett noen treninger og vært inne på det ganske lenge selv. Men å pålegge ... En trener må få fullt ansvar, både for innkjøp og måten man skal trene på, hele pakka. Det sportslige må være en treners ansvar, mener Skammelsrud.

- Koteng sier til TV 2: Litt av problemet når vi ansetter trenere i Norge, så er det slik at treneren bestemmer alt. Han er ikke helt enig med deg?

- Nei, men jeg mener en trener må få lov til å legge sitt eget opplegg. Når en trener forteller om idéene sine på et intervju, og klubben ansetter han, må de ha tro på og stole på han, mener Skammelsrud.

- Jeg er vant til Nils Arne Eggen, han bestemte alt, og det fungerte bra. Jeg er sikkert litt preget av det, men jeg mener at så lenge man har alt ansvaret, er det én mann å skylde på. Er det flere som skal bestemme hvordan man skal trene og sånne ting, blir det litt spesielt, legger han til.

Koteng: - Vi skal ikke bestemme
Til Nettavisen forklarer Ivar Koteng valget om mer og bedre trening slik:

FORTSETTER? Kåre Ingebrigtsen er en meget aktuell kandidat. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

- Ja, det er så enkelt som at vi i Norge faller på alle skalaer, og da gjør vi noe feil. Det er gratis å trene, og vi tror det er veldig viktig å trene riktig. Det er helt umulig at vi trener riktig i Norge når vi bare blir dårligere og dårligere, sier Koteng til Nettavisen.

- Ser du noen ulemper eller fallgruver ved at en trener kan bli pålagt å trene laget på en viss måte?

- Vi må greie å finne en trener som er utviklingsorientert og har lyst til å trene best mulig. Det er bare det vi sier. Det vil overraske meg mer hvis det finnes trenere som ikke tenker sånn. Det er ikke sånn at vi skal bestemme noe som helst etter at vi har ansatt en trener, men vi har laget utvalgskriterier. En ny RBK-trener må være utviklingsorientert, og i det ligger alt det jeg snakker om. Og når vi har ansatt en trener, er det treneren som bestemmer alt, forsikrer Koteng.

Hvem blir ny trener?
Rosenborg står fortsatt uten permanent erstatter til hovedtrener Per Joar Hansen. Kåre Ingebrigtsen er en midlertidig løsning, men foreløpig er det usikkert om «Brutter`n» får fortsette.

Skammelsrud kjenner Ingebrigtsen godt.

- Kåre har selvfølgelig lyst til å bli hovedtrener, men er også en type som fullt ut aksepterer å bli assistent. Og jeg tror han blir en god assistent. Det er samtidig en Odd-kar (Dag-Eilev Fagermo) som står for samme type fotball og dukker opp i tankene mine. I tillegg er nok Trond Sollied en aktuell mann. Men jeg vet ikke hvem av de tre som er mest aktuell, sier den tidligere RBK-profilen.

Koteng forteller at de er godt i gang med prosessen for å finne ny trener.

- Status er at vi vet hvor vi vil som klubb, hvilke målsettinger vi har og hvilke spesifikasjoner som skal til. Nå begynner vi ganske raskt å lete etter navn, forteller han.

RBK skal ha den nye hovedtreneren på plass senest 1. desember.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.