RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Spillerne betalte prisen

Sist oppdatert:
Styrte mot gruppeseier helt til det 87. minutt.

BASEL - CHELSEA 1-0:

Chelsea kunne sikre gruppesieren, men gikk på en real smell da London-klubben gjestet Basel i Champions League tirsdag.

Peter Cech holdt lenge José Mourinhos menn inne i kampen, men tre minutter før slutt, satte Mohamed Salah inn seiersmålet.

Ettersom Basel og Schalke møtes i den siste runden, er Chelsea uansett kvalifisert til sluttspillet etter tirsdagens kamp. Det var ifølge José Mourinho det eneste positive å ta med seg.

- En dårlig prestasjon og et fortjent tap, men på grunn av de andre resultatene, kvalifiserer vi oss. Det er det eneste positive for oss i kveld, sier Chelsea-manageren ifølge BBC.

Mourinho mener landskampene og forrige helgs tøffe London-derby har en del av skylden for tirsdagens resultat.

- Jeg likte ikke noe - helt fra første minutt. Vi startet med en defensiv feil. Laget viste kun defensiv stabilitet en periode i andre omgang. Jeg følte at spillerne var slitne, og de betalte prisen etter landskamper og en viktig kamp mot West Ham.

- Det var ingen reaksjon fra spillerne, og gale beslutninger. Jeg er ikke skuffet over dem fordi jeg forstår at de ikke følte seg friske.

Reddet av Cech
Det var de sveitsiske vertene som skapte de fleste farlighetene i første omgang, men glitrende keeperspill av Petr Cech hindret baklengsmål for London-laget.

Chelseas beste sjanse i den første omgangen kom etter at Branislav Ivanovic kom til innlegg fra kanten. Samuel Eto'o var svært nær ved å få tuppet ballen i mål.

Kameruneren pådro seg en skade like før pause og måtte forlate banen til fordel for Fernando Torres, som har scoret to mål i årets gruppespill så langt.

José Mourinho var neppe spesielt fornøyd med det laget hans viste i førsteomgang og hastet i garderoben i god tid før første omgang var ferdigspilt.

Røk rett før slutt
Andreomgang var ikke like begivenhetsfull som den første, og Chelsea lå lenge an til å være klar som gruppevinner ettersom det også sto 0-0 mellom Schalke og Steaua.

Tre minutter før slutt dukket imidlertid Mohamed Salah opp og stakk kjepper i hjulene for Chelsea. Fabian Schar slo en fantastisk langpasning, som sendte Salah alene gjennom. I duellen mot Cech gjorde han ingne feil og satte ballen i nettet.

Kampen mellom Steaua Bucuresti og Schalke 04 endte 0-0 og dermed kommer Basel og Schalke 04 til å gjøre opp i kampen om andreplassen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere