Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Spillerne bør få karantene

Foto: Joe Giddens/PA Photos
Sist oppdatert:
Vi spurte fotballeksperter hva som bør bli konsekvensen av landslagsspillernes bytur.

Drillo bekrefter fredag nyheten om at landslagsspillere var på byen til de sene nattestimes kun fire dager før den avgjørende kampen mot Danmark.

- De fleste spillerene var på hotellet. En del gikk ut og koste seg litte grann og det er helt greit, de kom hjem i rimelig tid. Så var det noen veldig få som var ute for lenge, de har beklaget at de kom for sent hjem og det er det, sier landslagssjefen til TV 2 Sporten.

Les også:- Det er useriøst og utrolig skuffende

Nils Johan Semb bekreftet i går at de kommer til å se på reglementet for landslagssamlinger, hvis det viser seg å stemme at noen av spillerne var ute til langt på natt. Det har nå Drillo bekreftet, og Nettavisen spør derfor norske fotballeksperter noen spørsmål om hva som bør skje videre.

1: Hvilke konsekvenser bør byturen få for spillerne det gjelder?

Arne Erlandsen:
- Det har med regelverket å gjøre. Hvis det er sånn at de har frihet til å gå ut på byen, har de jo ikke gjort noe galt. Men det er helt feil å gå ut når man har en så viktig kamp tett innpå. Det handler om rehabilitering. Jeg forstår godt at man ikke får sove, men det er helt uakseptabelt å gå på byen rett i etterkant av en kamp, og kun fire dager før neste kamp, som også er en veldig viktig kamp.

Ivar Hoff:
- Spillerne bør få karantene, og stå over den neste landskampen. Det er helt forkastelig det de har gjort. Ledelsen bør også få en reprimande, og da tenker jeg på Nils Johan Semb og Egil Drillo Olsen. Jeg trodde de hadde lært av VM i 1998 og EM i 2000, men det har de altså ikke. Spillerne har tatt over styringen, og hele opplegget med frihet under ansvar fungerer ikke.

Øyvind Alsaker:
- Det er vanskelig å si, for det er så mange variabler her. Hvor lenge var de ute, hvor mange enheter med alkohol drakk de. Men forbundet må vurdere reglementet, hvis det medfører riktighet at spillerne var ute til kl 04, og de må vurdere hvilke overtramp som er av en slik art at det bør medføre straff. Jeg vil ikke gjøre meg til en bøddel, men jeg synes det er merkelig at spillerne skal ta den sjansen, når de skal spille karrierens kanskje viktigste kamp.

2: Bør det innføres alkoholnekt på landslagssamlinger?

Erlandsen:
- Det sier seg selv, man drar ikke på byen fire dager før kamp. Jeg har ingenting imot at spillerne koser seg, og tar seg et glass vin til maten, men det handler om sunt folkevett. Det er helt håpløst å gå på byen så tett innpå en viktig kamp.

Hoff:
- Det kan du si, men hvis ikke lederne klarer å ta ut en tropp med voksne mennesker som forstår ansvaret og forstår hvordan man forbereder seg til kamp, da er det ledelsens feil.

Alsaker:
- Man må vurdere alkoholnekt på landslagssamlinger, men jeg mener at frihet under ansvar er et system som bør fungere. Nå har mest sannsynlig toget til EM-sluttspillet gått, og det må være en forferdelig tanke for spillerne, om de lurer på om byturen ødela sjansene for å spille et sluttspill. Det er nesten straff nok.

3: Tror du det finnes en ukultur i norsk toppfotball?

Erlandsen:
- Hvis man har tre kamper i uka, og spillerne går på byen, kan man si at man har en ukultur. Hvis det er en uke mellom kampene, og spillerne en sjelden gang tar seg en tur ut, synes jeg det er greit.

Hoff:
- Ja, det er en ukultur, det vet jeg. Det byr meg imot. Toppidrettsutøvere drar bare ikke på byen før en viktig landskamp. Sier man noe om det, blir spillerne snurte, og trøster seg med bankkontoen. Man kan godt si at spillerne er på samme nivå både på og utenfor banen.

Alsaker:
- Jeg tror ikke det finnes en ukultur, og det har jeg heller ingen holdepunkter for.

- Saken er ute av verden
Fredag ettermiddag uttalte fotballforbundets informasjonssjef Svein Graff til adressa.no at spillerne dette gjelder, har beklaget, og at hele spillergruppen er blitt informert om hvilken oppførsel ledelsen venter av dem.

- Vi har hatt en gjennomgang med spillerne om kjørereglene. De har fått påpekt forventningene. I utgangspunktet vil det fortsatt være frihet under ansvar, men vi må se på kjørereglene i fremtiden, sier Graff.

- De det gjelder har vært ærlige og har beklaget. De har fått en irettesettelse, og vi anser saken som ute av verden, legger han til.

Hva mener du? Har landslagsspillerne gått over streken? Ta diskusjonen under, eller på våre Facebook-sider.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!