RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Spillerne burde forlatt banen

Sist oppdatert:
Sjefen for den engelske spillerforeningen mener spillerne burde forlatt banen i protest mot den grove rasismen fra den spanske fansen.

Flere av de fargede engelske landslagsspillerne ble hånet med apekattlyder av flere hundre, om ikke tusen, spanske fans på tribunen under oppgjøret mot Spania.

Gordon Taylor i spillerforeningen PFA mener de engelske landslagsspillerne burde tatt ansvar, og forlatt gressteppet i protest.

- Vi må si at nok er nok, og sette et eksempel, sier han til Radio Five Live.

Sjokkert
Han er i likhet med de fleste andre på «balløya» sjokkert over rasismen fra de spanske tilhengerne under vennskapskampen.

- Det er snakk om menneskeverd. Spillerne i den engelske troppen ble ydmyket. FA burde tatt ansvar, og tatt spillerne av banen i protest, sier Taylor.

- For det viktigste i kampen igår var ikke å vinne eller tape, men å sette et eksempel på at vi ikke tolererer rasmisme, fastslår han.

Fra hele banen
Piara Powar i antirasisme-organisasjonen Kick it Out sier rasismetilropene fra tribunen kom fra hele Bernabeu.

- De kom fra alle fire områdene på stadion, og laget tydelige apekatt-lyder hver gang en farget spiller fikk ballen, bekrefter Powar, som selv var tilstede under oppgjøret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere