RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Spillerne ikke proffe nok

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
- De vet så inderlig godt at de forberedte seg for dårlig til kampen mot Montenegro, sier Vidar Davidsen.

PODGORICA (Nettavisen): TV 3-eksperten og den tidligere topptreneren var krass i kritikken etter 1-3-tapet mot Montenegro. Mens landslagssjef Åge Hareide – og spillerne – mente at kampen var et skritt frem fra 0-3-tapet for Wales, klarte ikke Davidsen å se det.

Han mener det handler om en mangel på profesjonalitet.

- Må dele skylda
- Dette handlet om å snu en dårlig Wales-kamp, men så leverer vi noe som er minst like dårlig. Det er fryktelig skuffende. Spesielt ettersom dette ligger over snippen. Det handler om holdning og innstilling, sier Davidsen til Nettavisen.

Han mener landslagssjef Åge Hareide og spillerne må dele skylda.

- Vi har sett mye tull og fjas på treningene før kampen. Det har de tatt med seg inn i kampen, og de vet så inderlig godt at hvis man ikke er skjerpet ved inngangen til en kamp, så blir resultatet også deretter.

Han er imidlertid ikke enig i at Åge Hareide har endret seg til det dårligere, noe hans medekspert i TV 3s studio, Erik Solér, mente.

- Han har endret seg, men i fjor skrøt vi av det og vi skal ikke være historieløse. Vi hadde en god sesong i fjor. Vi snudde ting. Men nå har vi fått en elendig inngang på det nye året, og det kan man ikke bare stikke under en stol.

Tull og tøys
- Det er innstillingen som er problemet, men vi trenger disse treningskampene også. Vi trenger dem for å få frem nye spillere. Vi trenger dem for å vise at vi kan gjøre gode kamper. Men da må innstillingen ligge i bånn. Hvis ikke den er der, så blir det bare tull og tøys. Norge er ikke gode nok til å spille på 90 prosent.

På en skala fra 1 til 10 ga Nettavisen karakteren 1 til kaptein Martin Andresen og Morten Gamst Pedersen. Davidsen understerker imidlertid at det var mange som underpresterte.

- Og det skjedde i andre kamp på rad. Da er det faktisk ikke en tilfeldighet lenger. Da snakker vi om en tendens, og det må Åge og støtteapparatet ta på alvor. Jeg synes heller ikke de var på nett før denne kampen, og det er ikke farlig å si at det er stor forskjell på prestasjonsgruppa nå og inngangen til en kvalifiseringskamp. Det vet de selv inderlig godt.

Må være proffe
- Er det Åges ansvar?

- Selvfølgelig sitter det på ham, men det sitter også på spillerne. De er profesjonelle, og det å være proff handler om å ha rett innstilling. Først og fremst.

Brede Hangeland er enig med Davidsen på ett punkt. At forberedelsene ikke var perfekte.

- Ja. Hvis man ser på opplegget rundt Wales-kampen og denne, så ser man for eksempel at den treningsbanen vi trente på her – det hadde ikke vært sånn i en kvalifisering, sier han.

John Arne Riise, som selv endte i gjørma etter tirsdagens trening, tar imidlertid ikke kritikken.

Uenig med Davidsen
- Det er helt utrolig at dere klare å ta opp det gjørmebadet, men jeg visste at dere kom til å gjøre det, sier han oppgitt til Nettavisen.

Åge Hareide er heller ikke enig med Davidsen.

- Nei. Spillerne har virkelig hatt lyst til å revansjere seg, men vi fikk et tidlig mål imot. Da ble det tungt for dem, sier Hareide.

Han understreker likevel at Montenegro-kampen var fremgang fra Wales-kampen. Les om det her.

Klikk her for flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere