*Nettavisen* Sport.

- Spillerne lytter når Solskjær snakker

SKJEBNESESONG: Ole Gunnar Solskjær må rykke opp eller miste jobben, mener Cardiff-ekspert. Foto: David Davies (Pa Photos)

Men Cardiff-ekspert mener nordmannen får sparken hvis det ikke blir opprykk.

Serieåpningen i engelske Championship nærmer seg, og Ole Gunnar Solskjær starter på jobben med å føre Cardiff tilbake til Premier League.

Og det må han klare, skal han beholde jobben.

Det mener Terry Phillips, som er sportsjournalist for WalesOnline og har dekket Cardiffs fotballstolthet i snart 20 år.

- Jeg skulle ønske det ikke er slik, men virkeligheten er at Solskjær er nødt til å rykke opp på første forsøk. Det setter ham under enormt press, men han virker å takle det bra, sier Phillips til Nettavisen.

- Ikke favoritter
Journalisten mener nordmannen ikke bør få kritikk for at det ble nedrykk forrige sesong.

- Cardiff slet allerede da han tok over, og han kan ikke få skylden for at det ble nedrykk. Men jobben hans er å ta Cardiff opp igjen, og det er ikke vært lett for noen manager. Det blir en tøff liga denne sesongen med Derby og Wigan som favoritter for de to plassene som gir direkte opprykk, mener Phillips.

Han har stadig kontakt med Solskjær, og har vært tett på Cardiff i oppkjøringen. Da laget var på oppkjøringsleir i Østerrike, bodde Phillips på samme hotell som den norske manageren og resten av Cardiff-troppen.

- Ole Gunnar er en tilbakelent, avslappet fyr som tenker dype tanker om fotball. Han har en god gruppe rundt seg, og jobber særlig tett med Mark Dempsey og Rene Skovdahl, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

NY MANN. Federico Macheda er blant Solskjærs spisser denne sesongen. Foto: David Davies (Pa Photos)

- Solskjær har en eim av selvtillit over seg, og spillerne lytter når han snakker, legger han til.

- Solide forsterkninger
Siden sesongslutt har Solskjær signert fem spillere. Spissene Federico Macheda, Adam Le Fondre og Javi Guerra har kommet inn, det samme har midtbanespillerne Guido Burgstaller og Craig Dikgacoi.

- Alle ser ut som solide forsterkninger. Macheda, Le Fondre og Guerra ser alle ut som fantastiske spisser og er kapable til å score minst 15 mål hver i Championship. Burgstaller er en kraftfull midtbanespiller, og Dikgacoi kan fylle rollen som defensiv midtbanespiller. Men han kommer nok til å hente inn et par til. Cardiff trenger en ny midtstopper, mener Phillips.

Ut av troppen har nemlig kaptein og midtstopper Steven Caulker gått, sammen med Frazier Campbell og trolig Gary Medel.

Den rutinerte skribenten roser Solskjær for businessen han har gjort i oppkjøringen.

- Solskjærs signeringer i januar ble ikke suksessfulle, men denne gangen har han hentet inn kvalitet, sier Phillips, som også trekker frem Magnus Wolff Eikrem som en spiller som kan få en ny vår denne sesongen.

Og denne sesongen blir helt avgjørende, tror han.

- Dette er en gigantisk sesong for Solskjær. Han må håndtere det evigvarende presset, og min magefølelse sier at det kommer til å gå bra. Jeg tror Cardiff kaprer en playoff-plass, og jeg mener de har en god sjanse til å rykke opp igjen.

Cardiff og Dæhli serieåpner borte mot Blackburn 08. august.

LES OGSÅ:


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.