*Nettavisen* Sport.

- Spilt av banen i 2 x 45

Foto: Terje Bendiksby/SCANPIX

Men Fredrik Winsnes var fly forbannet over måten Strømsgodset tapte på.

20.07.08 22:45

LYN-STRØMSGODSET 3-2:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Strømsgodset skapte to store sjanser mot Lyn. Steffen Nystrøm og David Nielsen sørget for 100 prosent uttelling.

Helt til 82 minutter var spilt, så det ut til å holde til årets første borteseier. Men til slutt fikk Lyn uttelling for et massivt press.

Åtte minutter før full tid sørget vidunderbarnet Odion Ighalo for balanse i målprotokollen. Og på overtid sørget innbytter Diego Gustavino for en meget velfortjent hjemmeseier – fra straffemerket.

- Inkonsekvent dømming
- Vi ble spilt av banen i 2 x 45 minutter. Vi har ikke blitt så utspilt noen gang tidligere i år, sier en ærlig Fredrik Winsnes til Nettavisen.

Likevel var Strømsgodsets beste utespiller fly forbannet da sluttsignalet lød. Og frustrasjonen rettet han både mot dommer Ken henry Johnsen og Lyn-trener Henning Berg.

- Selv om Lyn var best og vant fortjent, var det et par avgjørelser der som definitivt ikke gikk i vår favør – og som jeg ikke var helt enig i.

- Hvilke situasjoner sikter du til?

- Før 2-2-målet mener jeg André Bergdølmo ble dyttet, men vi fikk ikke frispark. Situasjonen var nesten identisk med den Lyn fikk straffe på senere. Jeg mener dømmingen i de to situasjonene var inkonsekvent, sier Winsnes, som heller ikke likte Henning Bergs engasjement på sidelinja.

253758

- Berg har tyngde
- Jeg opplever at han prøvde å påvirke dommeren til å gi våre spillere gult kort for uthaling av tid. Og Henning Berg er en mann som har en viss tyngde, for å si det sånn, sier Winsnes.

- Mener du dommeren lot seg påvirke?

- Jeg har snakket med dommeren, og han sier selv at han ikke ble påvirket. Da stoler jeg på det, sier Winsnes.

Faktum er uansett at både Fredrik Nordkvelle og Espen Johnsen fikk gult kort for uthaling av tid.

Et annet faktum er at Strømsgodset ennå ikke har vunnet en eneste bortekamp i årets serie. Og etter at drammenslaget lenge knivet på øvre halvdel av tabellen, nærmer de seg nå bunnen.

- Men vi blir ikke stresset av det. Jeg mener fortsatt vi har mulighet til å klare en plassering på øvre halvdel av tabellen, sier Winsnes.

Medaljekandidat
En plassering på øvre halvdel av tabellen er i hvert fall noe Lyn har en mulighet til å klare. I øyeblikket ser Oslo-laget, som paradoksalt nok er inne i en økonomisk krise, ut som en klar medaljekandidat.

- Vi spiller veldig bra fotball for tiden, konstaterer Henning Berg, som åpenbart ikke har latt seg påvirke av økonomisk problemer og kravet fra klubbeier Atle Brynestad om spillersalg.

- Jeg har fokus på det jeg kan gjøre noe med, poengterer han.

Mot slutten av søndagens kamp, jaget han sine tropper i angrep fra sidelinja.

- Hvis jeg kan bidra med noe fra benken underveis i en kamp, så gjør jeg selvfølgelig det. Men jeg er mye roligere nå enn for et par år siden. Spillerne vet hva som skal til, fastslår Henning Berg.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.