RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sørensen blir matchvinner

Sist oppdatert:
KRINGSJÅ (TV 2 Nettavisen): Lyn-trener Hans Knutsen er optimist foran cupfinalen søndag, og har klokkertro på at «Brann-dødaren» Jan Derek Sørensen slår til igjen. Hovedpersonen selv er litt mer skeptisk.

Jan Derek Sørensen er Lyns cupfinaleveteran. Når 33-åringen entrer Ullevaal-matta søndag, vil han spille sin femte cupfinale på ti år, og sin andre for Lyn.

På de fire foregående forsøkene står Sørensen bokført med en seier. Den kom i 1999 da Rosenborg vant 2-0 mot nettopp Brann. Da ble lynvingen matchvinner etter å ha scoret begge målene.

Matchvinner for moderklubben
Nå håper og tror Lyn-trener Hans Knutsen at Jan Derek Sørensen kan kopiere bedriften og bli matchvinner igjen, men for moderklubben denne gangen.

- Ja, han gjør det igjen! Jeg ser absolutt ikke bort fra at han blir matchvinner, men for Lyn denne gangen, sier en optimistisk Knutsen til TV 2 Nettavisen.

Han vedgår likevel at Brann er favoritter etter å ha vunnet tre av de fire siste oppgjørene mot Oslo-laget. Bergenserne vant hele 5-1 da lagene møttes i Bergen i høst.

- De har et etablert og sterkt kjøpelag, men vi har både erfarne spillere og ungdommelig mot i gruppa, så vi har alle tro på at vi kan gå seirende av banen søndag.

Reservert
Tomålsscoreren fra 1999 er ikke like sterk i troen som treneren, selv om han godt kunne tenke seg en gjentakelse av cupfinalen for fem år siden.

- Brann er klare favoritter, så det blir vanskelig, men ikke umulig. Jeg scorer gjerne for å si det sånn, men det er ikke gitt at jeg gjør det, sier Jan Derek Sørensen som står bokført med tre scoringer på fire cupfinaler, før han fortsetter nøkternt:

- Det var fem år siden den kampen og da spilte jeg i Rosenborg. Dette blir helt klart en annen kamp, så jeg har egentlig ingen tro på en reprise. Det jeg har fokus på nå er å gjøre en god kamp og å gjøre ting riktig.

«20.000 tomme seter»
Søndag løper Lyn-laget ut på et Ullevaal stadion der det garantert ikke blir «20.000 tomme seter» som i lagets cupfinalesang. Selv om låten berører et sårt tema, gleder både spillerne og støtteapparatet seg til å spille for fulle tribuner.

- Det er greit å ha litt selvironi, og det blir uansett morsomt søndag. Det er alltid mer moro å spille for fulle tribuner enn tomme tribuner, men det har jo vært ganske tettpakket i kampene mot Vålerenga og når jeg har spilt på Ullevaal for landslaget, sier Sørensen.

- Nå gleder vi oss til å fylle hjemmebanen vår og se masse Lyn-mennesker. På søndag skal hele Lyn-familien på fest og vi i prestasjonsgruppa skal gi de den festen de fortjener, avslutter Knutsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere