*Nettavisen* Sport.

- Stabæk fikk en god pris

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Nancy ble overrasket over at Stabæk klarte å selge Veigar Páll Gunnarsson.

26.08.13 12:06

SANDVIKA (NTB): Nancys daglige leder Nicolas Holveck er ikke i tvil om at Stabæk fikk godt betalt da klubben solgte Veigar Páll Gunnarsson til Vålerenga for 1 million kroner.

Franskmannen vitnet mandag for Asker og Bærum tingrett via videolink. Holveck gjorde det klart at han var overrasket over at Stabæk i det hele tatt fikk en overgangssum for Gunnarsson da angriperen forlot klubben i juli 2011.

- Med tanke på hans sportslige prestasjoner hos oss, trodde vi ikke at han ville bli videresolgt. Vi ble veldig overrasket. Vi syntes 1 million kroner virket som en meget god pris, for det var betydelig dyrere enn vi selv solgte ham for til Stabæk.

Holveck støttet langt på vei Stabæks sak i hele sin vitneforklaring.

Flopp
Gunnarsson floppet totalt i Frankrike og ble bare værende ett år i Nancy. Faktisk tapte klubben penger på å selge ham. Gunnarsson fikk 350.000 euro (2,8 mill. kroner) i sluttvederlag. Samtidig var overgangssummen fra Stabæk kun 75.000 euro (600.000 kroner).

- Vi forsøkte fra sommeren 2009 å selge og låne ut Gunnarsson, men fikk ikke napp. Vi solgte ham til Stabæk for en latterlig sum. Når vi gjør overganger der vi selger spillere så billig, forsøker vi å beholde 50 prosent (ved videresalg). Det gjorde vi av prinsipp, for vi var klar over at han var nesten 30 år og hadde dårlig fysikk, forklarte Holveck.

Aktoratet forsøker å bevise at Stabæk forhandlet prisen for Gunnarsson ned til et uriktig nivå for å betale minst mulig videre til Nancy. En del av avtalen var opsjonen Vålerenga betalte 4 millioner kroner for å sikre seg i Herman Stengel, ifølge tiltalen.

Ingen innrømmelse
Det var TV 2 som i starten av oktober 2011 gjorde Holveck og Nancy kjent med avtalene mellom VIF og Stabæk. Blant annet hevdet kanalen å vite at Rosenborg skal ha tilbudt 5 millioner kroner for Gunnarsson. Det fikk Nancy til å reagere.

Bærumsklubben endte opp med å betale Holvecks klubb totalt 1,6 millioner kroner i kompensasjon, men Nancy-lederen forklarte for retten at han ikke har inntrykk av at Stabæk noen gang har innrømmet at summen klubben fikk fra Vålerenga var høyere enn 1 million.

- Stabæk godtok kompensasjonen for å få bedre anseelse. De innrømmet aldri at overgangssummen var høyere. Vår klubb fikk de pengene den ønsket, og vi var fornøyde, har Holveck forklart i politiavhør.

Han forklarte mandag at det fortsatt er hans inntrykk og la til at Stabæk alltid opptrådte hjertelig og høflig i forhandlingene med Nancy. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.