RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ståle er perfekt for HSV

(SCANPIX)
Managerjobben i tyske Hamburg er som skreddersydd for Ståle Solbakken, mener dansk fotballekspert.

Danske Michael Gravgaard har selv spilt for den tyske storklubben – og har også tre sesonger bak seg under Ståle Solbakkens kyndige ledelse i FC København.

32-åringen har med andre ord førstehåndskjennskap når han nå uttaler seg om Solbakkens muligheter til å lykkes i tysk fotball.

- Måten Ståle jobber på, og hans systematiske tilnærming til tingene, passer godt til Hamburg. Og jeg kan nesten ikke se hvordan det ikke skulle bli bra, sier Gravgaard til det danske nettstedet sporten.dk.

Lurt trekk
Det var lokalavisene Hamburger Abendblatt og Hamburger Morgenpost som tirsdag skrev at Solbakken kan bli trener i den tyske storklubben.

HVS-trener Armin Veh gir seg etter årets sesong, og klubbledelsen har for lengst begynt å finsikte mulige etterfølgere. Solbakkens fremganger med FCK skal i så måte ha blitt lagt merke til.

Michael Gravgaard mener man gjør lurt i å hente nordmannen.

- Med de midlene han har hatt til rådighet i FCK, i forhold til hva han vil få til rådighet i Hamburg, hvor bra kunne ikke det bli? Jeg håper for hans del at det er noe i spekulasjonene, og jeg vet ikke hvorfor det ikke skulle være det, sier stopperkjempen.

Han forlot FC København i 2008 til fordel for franske Nantes, men var utlånt til Hamburg i 2009. Det ga god kjennskap til hva som rører seg i storklubben.

Kaosklubb
At Solbakken nå linkes til gamleklubben overrasker ikke 32-åringen det minste.

- Jeg er sikker på at HSV har kikket på han i lengre tid og sett hvilke resultater han har oppnådd. Den tyske mentaliteten ligger nær den skandinaviske, og klubben har ingenting å tape, sier Gravgaard – og utdyper:

- Den har hatt et hav av tyske og nederlandske trenere, men er nå nær ved å ikke kvalifisere seg for Europa for andre året på rad. Hvorfor ikke prøve Ståle?

Han ser riktignok én innvending, men det har intet med den kommende norske landslagssjefen å gjøre.

- Det eneste jeg kan ha betenkeligheter med, er det kaoset som ofte hersker i Hamburg, sier han.

Laudrup blir rivalen?
Det hører også med til historien at Hamburg er i ferd med å få dansk sportsdirektør. Frank Arnesen er ansatt i jobben, men forlater ikke Chelsea til fordel for Tyskland før til sommeren.

Arnesen, som åpenbart kjenner Solbakkens merittliste godt, skal samtidig ha vært involvert i diskusjoner rundt trenerjobben i HSV.

Ståle Solbakken har på sin sid ikke kommentert spekulasjonene. Hedmarkingen gir seg etter planen i FCK til sommeren, og blir norsk landslagssjef fra januar 2012 dersom ikke Norge tar seg til EM-sluttspillet neste år. Da fortsetter Egil Drillo Olsen fram til etter mesterskapet i Polen og Ukraina.

PS! Michael Laudrup skal også være en het kandidat til jobben som ny Hamburg-trener. Den danske spisslegenden er i øyeblikket i spanske Mallorca. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere