*Nettavisen* Sport.

- Ståle har driti seg ut

Foto: Ap/Scanpix

Erik Solér er sikker på at Ståle Solbakken angrer på at han sa ja til å bli landslagstrener.

17.03.11 10:46

CHELSEA - FC KØBENHAVN 0-0 (2-0 sammenlagt):

Viasat 4 viste før onsdagens Champions League-kamp mellom Chelsea og FC København et intervju med den danske storklubbens norske trener, Ståle Solbakken, som skal overta det norske landslaget etter Egil Olsen.

Solbakken overtar enten 1. januar 2012, dersom Norge ryker ut i EM-kvalifiseringen, eller sommeren 2012, dersom Norge kvalifiserer seg for EM-sluttspillet 2012.

Helt siden Solbakken takket ja til tilbudet fra Norges Fotballforbund, har ekspertene spekulert i om en utenlandsk storklubb vil snappe ham opp før han i det hele tatt startet i jobben.

Disse spekulasjonene vil skyte fart nå.

Les også: Gigantene til kvartfinale

- Forholder meg til det jeg har gjort
I intervjuet virket Solbakken langt fra entusiastisk med tanke på landslagsjobben.

- Du har hele tiden en magefølelse om hva som er riktig og hva som er galt og det har jeg, som alle andre. Per i dag skal jeg trene Norge, forhåpentligvis fra sommeren 2012. Uforutsette ting kan skje, men jeg forholder meg til det jeg har gjort.

Han forklarer at han har trent alt fra lille HamKam til Nordens største klubb, FCK, og at trenerjobber i Norden derfor ikke frister.

- Da er det enten å trene en stor, internasjonal klubb, eller å trene landslaget. Og jeg fikk tilbudet om å trene landslaget først.

Angrer?
«Jeg har en følelse av at han angrer», sa studiovert Jan Åge Fjørtoft etter at intervjuet med Solbakken ble sendt.

Så tok Erik Solér ordet.

- Her har Ståle - jeg vil si det på norsk - driti seg ut. Han har gjort en kraftig feilvurdering på egne vegne. Det angrer han på i dag. Du må være blind og døv hvis du ikke leser det ut av dette intervjuet.

Solér mener at Solbakken passer perfekt til en trenerjobb i tysk Bundesliga.

- Jeg skal personlig få noen til å ringe Ståle og sørge for at han ikke blir norsk landslagstrener. Han hører ikke hjemme der i det hele tatt. Han hører hjemme i en storklubb. Dit skal han og dit kommer han til å komme. Det er åtte eller ti klubber i Bundesliga som skal bytte trener de neste seks månedene, sa Solér under sendingen til Viasat 4.

Ovefor VG, etter kampen, ler København-treneren av Solers uttalelser.

- Jeg angrer ikke. Jeg forholder meg til kontrakten jeg har, men har sagt at om verdenstilbudet dukker op, så må jeg tenke meg om.

PS. FC København var aldri i nærheten av å slå Chelsea onsdag kveld. Les mer om kampen her.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag