RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Stemmer det virkelig?

Foto: Hommedal, Marit (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Fotballfantast og Tufte-kjendis sjokkert fordi bare 70.000 får se Drillos på TV.

DÜSSELDORF/OSLO (Nettavisen): Enten du får vann i munn eller har lyst til å grave deg ned av tanken på at Drillo igjen er landslagsjef – du kan nesten ikke gå glipp av comebackkampen mot Tyskland på onsdag.

Men det er nettopp det du etter alle solemerker vil gjøre.

Fotballkampen vises kun på betalingskanalen TV2 Sport, som kun har 70.000 abonnenter, og gjennom en betalingsløsning på web-tv.

DISKUTER NEDERST: Er det riktig å kreve betaling for landskampen?

- Kan det virkelig stemme?
Det synes ikke norske fotballsupportere noe særlig om. Fotballelsker og tidligere Tufte-spiller Lars Olav Karlsen reagerer sjokkert når Nettavisen forteller ham om TV2s avgjørelse.

- Jeg har prøvd å finne ut av dette – stemmer det virkelig? Dette synes jeg er veldig rart og det er synd for folk som vil se kampen, sier Karlsen til Nettavisen.

Karlsen er mediaansvarlig for Oljeberget, supporterklubben for det norske herrelandslaget i fotball.

- Vi er i en fase der vi trenger å bygge opp entusiasmen til landslaget i det norske folk. Da må kampene være lett tilgjengelige for seerne, samstemmer Oljebergets Martin Vattøy.

Forstår kapitalismen
Også Drillo synes det er synd at landskampen blir en eksklusiv greie.

- Jeg synes generelt det er fint at folk får se fotball, sier landslagssjefen til Nettavisen.

Likevel forstår han at markedskreftene tvinger fram slike løsninger.

- Vi lever i et kapitalistisk samfunn. Det handler om tilbud og etterspørsel. Det er ikke så enkelt. Jeg har en mistanke om at dette heller ikke blir siste gangen en landskamp sendes på betal-tv, sier Egil Drillo Olsen til Nettavisen.

TV2 vil ikke ha skylden
I dagens VG sier TV2s sportsredaktør Bjørn Taalesen at TV2 ikke skal ha skylden for at kampen ikke blir tilgjengelig for alle. Han peker blant annet på den nye tv-avtalen mellom Norges fotballforbund (NFF) og Norsk Toppfotball.

- Det ville vært mulig (å sende kampen på ”vanlige” TV2 red. anm.). Men vi er blitt påtvunget å kjøre kampen på en betalingskanal, sier Taalesen ifølge avisen.

Karen Espelund sier det er opp til TV2 å bestemme hvor de vil vise kampen.
Karen Espelund sier det er opp til TV2 å bestemme hvor de vil vise kampen.

NFF uforstående
Når Nettavisen snakker med generalsekretær i NFF Karen Espelund stiller hun seg uforstående til Taalesens uttalelser.

- Denne kampen har TV2 kjøpt direkte fra Tyskland og har ingenting med den norske fotballavtalen å gjøre. TV2 kan velge å sende kampen akkurat hvor de vil, sier hun til Nettavisen.

- Vårt primære ønske er alltid at landskamper skal distribueres så bredt som mulig, sier informasjonssjef i NFF Roger Solheim til Nettavisen.

- Feilsitert av VG
Når Nettavisen får tak i Taalesen sier han seg feilsitert av VG.

- Jeg har aldri sagt at vi er blitt påtvunget å sende denne kampen på en betalingskanal. Vi er derimot blitt påtvunget av NFF å sende norsk fotball på nett. Da bruker vi denne kampen til å lage et godt produkt på nettet, sier sportsredaktøren til Nettavisen.

I tillegg velger Taalesen å vise kampen på TV2 Sport, fordi det kan bli for stor pågang på web-tv.

- Men dere kunne vist kampen på TV2?

- Det stemmer at vi kan gjøre hva vi vil med kampen, men vi må lage forretning av dette på sikt. Derfor gjør vi det på denne måten, sier han.

Bjørn Taalesen mener det tvinger seg fram nye forretningsmodeller for visning av norsk fotball.
Bjørn Taalesen mener det tvinger seg fram nye forretningsmodeller for visning av norsk fotball.

70.000 har TV2 Sport
Taalesen forteller at de har drøye 70.000 abonnenter på TV2 Sport. Dessuten er det et tak på hvor mange som kan se kampen samtidig på web-tv.

- Jeg vet ikke akkurat hvor den grensen går. Men på nettsiden vil man se om det fortsatt er plasser igjen til å se kampen, sier han.

Skulle du ønske å se kampen på web-tv kan du ikke betale kun for denne kampen. Du må minimum kjøpe et tre måneders abonnement.

- Du må venne deg til å betale
- Vi mener det er NFF som har besluttet politikken på hvordan de vil ha dette. Den praktiske konsekvensen er at vi lager et forretningsmessig holdbart produkt av det, mener Taalesen.

Han tror ikke verden vil gå under av den grunn.

- Betalingskanalen Canal + har tidligere sendt en av Norges VM-kvalikkamper. Verden gikk videre da også. Jeg er redd for at norske fotballsupportere må venne seg til dette, konstaterer Taalesen.

Mer om hvordan du ser kampen leser du hos tv2.no .

Hva synes du? Er det greit at du må betale ekstra for å se landskampen? Vil du gjøre dette? Kommenter under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere