*Nettavisen* Sport.

- Sterling kan være utbrent

Foto: Andrew Powell / Liverpool FC via Getty Images

Det sier Liverpool-manager Brendan Rodgers om unggutten.

27.02.13 10:10

Raheem Sterling har fått sitt store gjennombrudd for Liverpool i årets Premier League-sesong, med tilnærmet fast plass tidlig i sesongen. Nå har imidlertid ikke 18-åringen spilt en full kamp siden 3-0-seieren mot Queens Park Rangers i desember.

Nå innrømmer Brendan Rodgers at Raheem Sterling sliter med utbrenthet, ifølge Independent.

- Det er en gutt vi snakker om. Vi må ta et lite skritt tilbake. Man blir så psykisk og mentalt sliten av denne ligaen. Erfarne profesjonelle har slitt med det, og dette er bare en gutt som har kommet opp fra akademiet, spilt fotball og fått en kontrakt, forklarer Liverpool-manageren.

Rodgers sier at det er veldig viktig at unge spillere har det mentale på plass.

- Vi må ta vare på han. Det er viktig at han har den riktige mentaliteten for at han skal kunne fortsette å lære. Jeg snakket med han om dette her om dagen. Selv om han ikke sparker en ball til denne sesongen, har han hatt en god sesong, fastslår Rodgers.

Sterling har slitt mer den siste tiden enn han gjorde tidlig i sesongen. Rodgers mener at man kunne forutsett dette.

- Det man ser av Sterling i dag er at han er mer sliten i beina. Før kunne han gå opp til en motspiller og utfordre enkelt. Denne evnen er nå borte, og det er grunnet trøtthet. Kunne man forutsett dette? Ja, det kunne man, hevder manageren.

Brendan Rodgers minner om at Sterling har fått sjansen mye tidligere enn de fleste.

- Denne trøttheten kan Sterling ha opplevd tidligere, men ikke i det nasjonale søkelyset. Han har gjort et så stort inntrykk på alle, så alle ser på han nå. Men han startet karrieren sin på førstelaget lenge før mange andre får sjansen, sier han.

På tross av motgangen Sterling føler nå, skryter Brendan Rodgers over alle stegene 18-åringen har tatt denne sesongen.

- Alt han har oppnådd siden han som 17-åring spilte treningskamp mot Leverkusen og senere debuterte mot Manchester City har vært fenomenalt. Det er ikke mange 17-åringer rundt i Europa som har oppnådd det samme, sier Rodgers.

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', 'C4473D7CA3E4464BB37427E0BB13D300', '16xzqxr8ylf8k1e7huvz84d1fd', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-16xzqxr8ylf8k1e7huvz84d1fd', 'eplayer14');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.