RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Stikker du hodet frem i Norge, så blir du halshugd

TILBAKE: Per Ciljan Skjelbred spilte meget godt igjen, da han fikk sjansen i startelleveren igjen, etter å ha blitt vraket mot Bulgaria.
TILBAKE: Per Ciljan Skjelbred spilte meget godt igjen, da han fikk sjansen i startelleveren igjen, etter å ha blitt vraket mot Bulgaria. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Per Ciljan Skjelbred svarte kritikerne med storspill mot Kroatia.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Per Ciljan Skjelbred har vært gjennom en tøff uke på det norske landslaget.

Fra å bli vraket til den viktige bortekampen mot Bulgaria, som fikk eksperter til å så tvil rundt hans fremtid som landslagskaptein, til å være inne i laget igjen mot Kroatia og svare med godt spill.

Kryptisk
- Hvordan var det å komme inn i laget igjen og gjøre en så god kamp?

- Nei, jeg har vært med laget hele veien. Det var helt greit, det var ikke noe mer enn det, forklarer Skjelbred på spørsmål fra Nettavisen.

Trønderen virket å være lei all snakket rundt hans egen fremtid som landslagskaptein, og snakket seg heller inn på andre temaer.

- Var du litt ekstra revansjesugen inn mot kampen?

- Ja, så klart. 5-1 (stortapet borte mot Kroatia), det løy veldig det resultatet sist. De scoret på alt de hadde, til og med på hands. Stang inn på alt de gjorde. I dag fikk vi utlignet litt, vi skulle gjerne hatt et mål til, men hjalp med to, sier Hertha Berlin-proffen.

- Har hodet til moren min
Da Skjelbred ble vraket til startelleveren mot Bulgaria, var blant annet fotballekspert Karl Petter Løken, en av de som sådde tvil rundt trønderens fremtid som kaptein på landslaget.

Han mente da at Norge ikke kan ha en kaptein som starter på benken.

- Du var benket mot Bulgaria, flere stilte tvil om du var rett kaptein. Fikk du motbevist det litt i dag?

- Stikker du hodet frem i Norge, så blir du halshugd. Sånn er det bare, thats the game. Heldigvis har jeg hodet til moren min, så jeg er ikke redd for noe, svarer Skjelbred kontant, med et smil rundt munnen.

Saken fortsetter under bildet.

BENKET: Skjelbred måtte finne seg i en plass på benken fra start mot Bulgaria.

Skjelbred fikk ros av lagkameratene for hvordan han taklet å bli vraket til kampen mot Bulgaria, og kapteinen forklarer nå hvordan hele uken har vært for ham selv.

- Det har vært en fin uke. To gode kamper, gode treninger, og det som ikke skjer på trening og i offentligheten, er kanskje det vi setter mest pris på. Å møte hverander og hilse på hverandre. Vi er gode kompiser og et sosialt lag, og det har kanskje gjort at vi er så sterke sammen.

Samholdet i gruppa, er noe Per-Mathias Høgmo har fokusert sterkt på etter at han tok over jobben som landslagssjef.

Skjebnen i egne hender
Nå tror Skjelbred at man virkelig begynner å se resultatene av den jobben som er blitt lagt ned, og han mener man spesielt så hvor sterkt samholdet i gruppen er i den meget overbevisende 2-0-seieren mot Kroatia.

- Vi fokuserte på å gjøre jobben og oppgavene våre. Vi møtte et bra lag i dag, og hvis ikke vi var 110 prosent i dag, så er det typisk dem å straffe oss på en «skitmulighet». Det hadde de muligheten til i dag, men Ørjan (Nyland) hadde en veldig god redning som holdt oss inne i kampen. Vi kontrollerte fint, og dem skaper ikke all verdens på oss, og det er bra gjort mot et så bra lag, sier Skjelbred til Nettavisen.

Med to kvalikkamper igjen, har de norske spillerne EM-skjebnen i egne hender.

Dersom de vinner borte mot Italia og hjemmekampen mot Malta, er de direktekvalifisert til neste sommers EM-sluttspill i Frankrike.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere