*Nettavisen* Sport.

- Stoke blir tøffere enn United

Foto: Martin Rickett (Pa Photos)

Statistikken taler ikke i Manchester Citys favør før FA-cupfinalen.

13.05.11 14:27

Manchester City er naturlige favoritter mot Stoke i FA-cupfinalen på lørdag. Men virkeligheten er ikke alltid så enkel.

På de siste seks kampene har Manchester City bare klart å slå Stoke én gang, og det skjedde med en 2-0-seier hjemme i desember 2009. I samme periode har Stoke to seirer og tre kamper har endt 1-1.

- Vanskeligere enn United
Og Manchster City-manager Roberto Mancini lover at laget ikke kommer til å ta lett på oppgaven som møter dem på Wembley.

- Det var viktig å slå Manchester United i semifinalen, men det er min mening at lørdagens kamp blir tøffere, sier italieneren.

- Stoke er et sterkt og vanskelig lag. Jeg tror at om vi vil vinne, så må vi spille svært godt. Vi må passe på i hver eneste situasjon. Det blir svært, svært vanskelig, advarer Mancini.

Og selv om hovedmålet for sesongen allerede er nådd – spill i Mesterligaen neste sesong – vil det være én motivert gjeng Manchester City-spillere som løper ut på Wembley.

- Jeg tror vi har skapt historie nå. Vi er klare for Mesterligaen, og det er viktig. Men det er svært viktig for City å vinne FA-cuptittelen. For meg er det første gang, og for Manchester City er det første gang på mange år, sier Mancini.

- Ville slått salto
Motiverte spillere kan også Stoke-sjef Tony Pulis love.

- Du kunne ikke en gang ha drømt om det for noen få år siden. Stoke i en FA-cupfinale, kanskje blant topp ti i Premier League og muligens ut i Europa. Det er litt spesielt, sier Pulis ifølge BBC.

En finale var ikke akkurat det Pulis ventet seg i mai. Han så heller for seg en kamp for å unngå nedrykk på denne tiden av året.

- Hvis du hadde sagt til meg på begynnelsen av sesongen at vi ville være i finalen, ville jeg slått salto. Vi må bare forsikre oss om at vi nyter det, sier Pulis.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag