- Stopperkjempe til Premier League

Foto: Adam Davy / PA Photos / NTB scanpix

Ettertraktede Fernando Amorebieta skal ha bestemt seg.

15.04.13 11:11

Midtstopperen Fernando Amorebieta har blitt koblet til en rekke storklubber i England de siste halve året.

Athletic Bilbao-stjernen står uten kontrakt til sommeren og har gitt beskjed om at han ønsker nye utfordringer.

Liverpool, Arsenal og Manchester United er alle klubber som har blitt nevnt i forbindelse med 28-åringen, men nå tyder mye på at valget nå er tatt.

Baskisk media skriver mandag at Amorebieta har blitt enig med londonklubben Fulham om en overgang. Avisen Vozpopuli er blant dem som skriver dette.

Om dette stemmer vil stopperen bli lagkamerat med både John Arne Riise og Brede Hangeland. Han vil trolig bli makker til sistnevnte i midtforsvaret.

Det hevdes at Amorebieta har takket nei til en ny og godt betalt avtale over fem år med Athletic og heller valgt en avtale over fire år med Fulham.

Mannen som spiller landslagsfotball for Venezuela skal angivelig også ha takket nei til tilbud fra russiske klubber, fordi han ønsket å spille i Premier League og bo i en storby, som London.

Som nvent har det vært mye rykter rundt 28-åringen den siste tiden, men på banen har ikke Amorebieta vært like trygg som tidligere. Stopperen har hatt en svak sesong i La Liga.

Fernando Amorebieta har vært i Athletic Bilbao siden 2004, da han kom fra Baskonia. Han står bokført med åtte landskamper for Venezuela.

Athletic Bilbao har mistet flere sentrale spillere den siste tiden. I fjor gikk Javi Martinez til Bayern München, mens spissen Fernando Llorente forsvinner til Juventus etter sesongslutt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.