- Stopperne i Premier League får det tøft

Foto: Montasje: Getty imagess / All over press - Scanpix

Vadim Demidov er sikker på at kompisen vil gjøre det bra i Liverpool.

Få nordmenn kjenner Liverpools nye spiss Iago Aspas bedre enn hans tidligere lagkamerat i Celta Vigo, Vadim Demidov.

Forrige sesong banket 25-åringen inn 12 mål i La Liga og sørget for at klubben berget plassen på øverste nivå.

-Hadde rykket ned uten ham
Angrepsspilleren ble nylig presentert som Liverpool-spiller, og Demidov er sikker på at kompisen vil gjøre det bra også i Premier League.

- Han er blitt en god venn av meg - en av de jeg ble best kjent med i Celta. Jeg har visst en stund at han kom til å gå til Liverpool, forteller Demidov til Nettavisen.

Den norske landslagsspilleren kan fortelle om en sosial, hyggelig og utadvendt type. Det han har prestert på banen har også imponert nordmannen stort.

- Han har noen ferdigheter som er ut av en annen verden. Han har det lille ekstra og kan avgjøre kamper på egen hånd. Vi hadde rykket ned uten ham forrige sesong. Jeg tror midtstopperne i Premier League skal få det vanskelig.

I tillegg til å være en meget solid fotballspiller, viste Aspas forrige sesong at han også har et temperament som gjør at han kan havne i trøbbel.

- Han er litt lik Suarez. I spillestil, i tillegg til at han kan være litt hissig. Han ble jo utvist for skalling i den viktigste kampen vår forrige sesong, men han lærte av det. Det er egentlig ingenting vondt i ham, mener Demidov.

Hadde bedre tilbud
Nordmannen kjenner også til at kompisen vraket mer lukrative tilbud for å gå til Liverpool.

- Han er en veldig bra fyr, og han gleder seg veldig til å komme i gang i Liverpool. Det er en type som lever og ånder for fotballen. Han hadde bedre tilbud fra andre klubber, men han valgte Liverpool. Det må være et godt tegn, mener Demidov.

Med sin gode kjennskap til spansk fotball, meldte Demidov tidlig at Michu ville bli en suksess i Swansea. Nå tror han på samme suksess for Iago Aspas.

- De har gått samme skole og er gode venner. Iago snakket en del med Michu før han bestemte seg for å gå til Premier League. Jeg er sikker på at han også vil gjøre det bra.

Vadim Demidov var på utlån fra Eintracht Frankfurt til Celta Vigo forrige sesong. Nå er han på jakt etter ny klubb.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.