RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Stor belastning og skadelig for norsk fotball

Foto: Scanpix/Erlend Aas
Sist oppdatert:
For Norges Fotballforbund blir det viktig å bli ferdig med overgangssaken som har hengt over norsk fotball i to år.

De fire tiltalte ble torsdag frikjent på alle punkter og tok en knusende seier over påtalemyndigheten. Som straffesak vil den være et avsluttet kapittel om statsadvokaten lar være å anke.

Fotballpresident Yngve Hallén sier han er glad for at retten har kommet med en konklusjon.

– Saken har vært en stor belastning for involverte parter og skadelig for norsk fotballs omdømme, sier fotballpresident Yngve Hallén til fotball.no.

Foruten straffesaken har fotballen en egen sak gående etter Stabæks salg av Veigar Páll Gunnarson til Vålerenga sommeren 2011. Den ble i sin tid lagt på is i påvente av en bred politietterforskning og straffesak i rettssystemet.

Stabæk, Vålerenga og tre av klubbenes ledere ble i oktober 2011 anmeldt av påtalenemnda i NFF for det den mente var bevisste forsøk på å lure den franske klubben Nancy for penger.

Endelig avslutning
Det uavhengige doms- og sanksjonsutvalget i NFF vil først behandle anmeldelsen når torsdagens dom i Asker og Bærum tingrett er rettskraftig.

– Saken blir behandlet så fort det er en endelig avklaring. Det kan ta opp mot en måned om det ikke kommer en anke. Det er viktig for norsk fotball å få en endelig avslutning på saken, sier informasjonssjef Svein Graff til NTB.

Utvalget skal vurdere saken etter fotballens eget lovverk.

Generalsekretær Kjetil Siem i NFF var ikke tilgjengelig for kommentarer torsdag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere