*Nettavisen* Sport.

- Stor framgang i spillet vårt

Foto: Lien, Kyrre (Scanpix)

Men Vålerenga står likevel med fem strake seriekamper uten seier.

FREDRIKSTAD - VÅLERENGA 3-1: Et rekordstort publikum jublet over seier og tre poeng til Fredrikstad mot den tidligere gullfavoritten Vålerenga mandag kveld.

- Det er selvfølgelig helt fantastisk, men det er små marginer. Vi scorer på de sjansene vi har i første omgang. I andre omgang hadde vi mer kontroll, sier FFK-trener Tom Freddy Aune til TV 2.

Nydelig scoring
Joachim Thomassen ga Fredrikstad en strålende start på kampen. Det mest imponerende sto imidlertid Tarik Elyounoussi for, da han skrudde ballen opp i krysset ved 2-0-målet før førsteomgangen var halvspilt.

- Jeg traff veldig godt der, sier Elyounoussi til TV 2.

Martin Andresen hadde ikke like god grunn til å smile.

André Muri ga oslolaget et lite håp med sin redusering 20 minutter før slutt, men innbytter Alexander Ruud Tveter punkterte kampen med sin scoring i det 88. minutt.

Optimist
Etter 1-3-tapet ligger Vålerenga på 13.-plass i Tippeligaen med sju poeng. Det er det samme som den andre store gullkandidaten, Rosenborg, som ligger på 12.-plass. Men det er også det samme som Haugesund og bare to poeng mer enn tabelljumbo Sogndal.

- Nå har vi ikke tatt nok poeng, men det var stor framgang i spillet vårt i dag. Tabellen teller først når sesongen er over, minner Martin Andresen om.

- Spillet og sjansene gjør at jeg er optimist, legger han til.

Vålerenga åpnet sesongen med seier borte mot Viking og hjemme mot Aalesund, men har deretter tapt borte mot Stabæk, borte mot Rosenborg, hjemme mot Brann og spilt uavgjort hjemme mot Lillestrøm.

Fredrikstad ligger på tredjeplass med 13 poeng, sammen med fire andre lag: Tromsø, Brann, Strømsgodset og Aalesund.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.