RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VIL BEHOLDE GUIDETTI: Ronny Deila håper John Guidetti blir i Celtic, men får tøff konkurranse fra europeiske storklubber.
VIL BEHOLDE GUIDETTI: Ronny Deila håper John Guidetti blir i Celtic, men får tøff konkurranse fra europeiske storklubber. Foto: Danny Lawson (Pa Photos / NTB scanpix)

- Storklubber vil snyte Deila for superspissen

John Guidetti er en populær mann.

Etter en trå start for Ronny Deila i Celtic, ser det etter hvert ganske så lyst ut for nordmannen, som nå står med fem strake seiere i ligaen.

En del av æren for det må han imidlertid dele med John Guidetti. Svensken, som er på utlån fra Manchester City, har banket inn seks mål på sine ni første kamper for klubben, og dermed vært en sterk bidragsyter til at Celtic har snudd den dårlige trenden de opplevde i starten av sesongen.

Med tanke på at 22-åringens kontrakt utløper neste sommer, ser naturligvis Celtic sitt snitt til å snappe ham opp, og skottene skal faktisk ha lagt inn et bud tilsvarende 20 millioner kroner for å sikre seg signaturen allerede i januar.

I kulissene lurer det imidlertid noen storfisker.

Ifølge avisa The Scotsman skal nemlig klubber som Marseille og Ajax være interesserte i å hente spissen gratis når City-kontrakten er ved veis ende.

For Celtic og Deilas del behøver de ikke å bekymre seg for at Guidetti trives i Glasgow, da han flere ganger har gjort det klart at han elsker å jobbe med nordmannen og spille på mektige Celtic Park.

Det som derimot kan bli en utfordring, er svenskens lønnskrav. For å få råd til unggutten, er Celtic avhengig av at Guidetti aksepterer et lønnskutt mot det han nå tjener i Manchester City, og akkurat dette stilles det spørsmål ved om svensken er villig til å gjøre.

Det er ikke bare John Guidetti det er usikkerhet rundt. Også Celtic-stjerne Kris Commons framtid er usikker etter at det ble kjent at gamlesjef Neil Lennon ønsker seg 30-åringen til sin nye klubb Bolton.

Celtic har lagt et nytt kontraktsforslag på bordet, og venter nå på en avgjørelse fra spilleren selv.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere