*Nettavisen* Sport.

- Stortalentet bør finne seg en større klubb

IMPONERER: Hakan Calhanoglu har hatt en gid sesong for et Hamburg som sliter. Foto: Oliver Hardt (AFP / NTB scanpix)

Dette er fem tanker om Bundesligaen.

14.04.14 17:32

Denne spalten er levert av Eurosports Bundesliga-team, med Vebjørn Buen i spissen. Hver uke skriver han om det som skjer i den tyske toppdivisjonen.

1) Den siste uken har vi fått tydelig se at selv med mange skader og mange poeng bak Bayern München på tabellen, så er det fortsatt mye krutt i Borussia Dortmund. På en uke har de slått to av verdens beste lag med 2-0 og 3-0. I helgen var faktisk ikke Bayern i nærheten av å vinne på Allianz Arena. Det er en setning jeg ikke trodde jeg kom til å si før tidligst i 2020. Jeg tror at neste sesong blir betydelig jevnere enn denne sesongen. Sven Bender, Jakub Blaszczykowski, Ilkay Gündogan, Marcel Schmelzer og Neven Subotic vil alle være tilbake i laget for fullt, og da er det ingen tvil om at dette Dortmund-laget kan hevde seg. Det blir mye mer spennende, men spørsmålet blir hvor mye Robert Lewandowski-overgangen vil ha å si. Hvor mye vil det svekke Dortmund? Hvor mye vil det forsterke Bayern? Men vi har nå hvertfall sett to serierunder på rad at Bayern faktisk ikke er udødelige.

2) Jeg trodde lenge at Freiburg kom til å rykke ned sammen med Braunschweig, men nå har de motbevist meg. Det som redder Freiburg fra å rykke ned er kampene de nylig har spilt mot de andre lagene i nedrykksdiskusjonen. På siste seks kamper har de slått Frankfurt, Bremen, Braunschweig og Nürnberg, uavgjort mot Hamburg og kun tapt mot Stuttgart. At de skulle ta så mange poeng på de kampene hadde jeg i utgangspunktet ikke trodd, men jeg liker det jeg ser. Freiburg har levert på tidspunktene de absolutt måtte levere, og dermed mener jeg de har gjort seg fortjent til en ny Bundesliga-billett.

3) Wolfsburg har en av Bundesligaens mest spennende spillere i Kevin de Bruyne. Det tok litt tid før han kom ordentlig i gang i klubben, men nå har belgieren funnet formen. I helgen viste han igjen hvilken fantastisk tilrettelegger han er, og når han har en herlig avslutter i Ivica Olic foran seg og Ivan Perisic på kanten så lukter det mål lang vei. Det er en farlig trio! Jeg blir ikke overrasket om dette ender med Champions League for "ulvene". Wolfsburg har et underholdende, morsomt og spennende lag med enkeltspillere som kan gjøre det helt store. Dieter Hecking er en perfekt trener for dette laget, og han kan fort ta laget ut i Champions League for andre gang i klubbens historie.

(artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=arR1gJhrpadCcQS1xaHeiB6RYguxeaggPkmocg7A8gzQ0od0sg9-EyMonN-C4r01A2SGmQM2zi6LfSLxOsO-rZnz_jrv7GcHqu6gz7lWiRvz8XBjwgMTTt5NiYHdeC0eFN6W3G4CXSg&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);


4)
Jeg har snakket litt om han tidligere, men Hamburgs Hakan Calhanoglu imponerer runde etter runde, selvom han spiller på et lag som er i fullstendig krise og i fare for å rykke ned. 20-åringen er kjapp, han har et meget godt skuddbein, han er god i bevegelsene for å finne rom, han er en smart spiller og han er dødelig på offensiv dødball. Jeg mener han bør finne seg en større klubb – fort. Rykker Hamburg ned er jeg ikke i tvil om at han reiser, men jeg mener han bør reise uansett til sommeren. Han forlenget sin kontrakt til 2018 for kun to måneder siden, så klubben som eventuelt henter han vil måtte ut med en god slump med penger, men jeg mener det vil være verdt det.

5) Vi fikk ingen norsk scoring i toppserien denne runden, men flere nordmenn med mye spilletid. Håvard Nielsen og Omar Elabdellaoui spilte hele kampen for Braunschweig i deres 2-0-tap borte mot Freiburg. Vegar Eggen Hedenstad var ubenyttet reserve. Tarik Elyounoussi startet og spilte 87 minutter for Hoffenheim i deres 2-0-seier over Augsburg. Per Ciljan Skjelbred startet og spilte 71 minutter for Hertha i deres 2-1-tap borte mot Bayer Leverkusen. Rune Jarstein satt på benken hele kampen. Håvard Nordtveit startet og spilte 82 minutter for Gladbach i deres 1-1-kamp hjemme mot Stuttgart. I BL2 var Bård Finne ubrukt reserve hos Köln, men Ruben Yttergård Jenssen avgjorde hele syv minutter på overtid for Kaiserslautern!


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag